930 x122 grota rece

alegeri

ARGEȘUL VOTEAZĂ PREȘEDINTELE: PONTA SAU IOHANNIS?

Pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, alegeri în care se confruntă candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și candidatul ACL, Klaus Iohannis, în județul Argeș la ora 7 au fost deschise 518 secții de votare. Urnele se vor închide la ora 21. Pe listele electorale permanente sunt înscriși 541.236 de cetățeni cu drept de vot. Există 596.033 de buletine de vot, cu 10% mai multe decât numărul argeșenilor de pe listele electorale permanente, așa cum cere legea.

Citiți și: Argeșul este „însângerat”! Drame de nedescris în cuvinte

La fel ca și în urmă cu două săptămâni, la turul I, s-a dispus adaptarea programului de lucru cu publicul și eliberarea cărților de identitate cu operativitate persoanelor cu drept de vot. Astfel, serviciul de profil va funcționa și astăzi, între orele 8 și 21.

Pentru paza și protecția secțiilor de votare sunt angrenați 363 de lucrători ai Poliției, alți 363 ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, 132 de jandarmi, 11 angajați ai Poliției Transporturi, 10 ofițeri din cadrul Serviciilor Permise și Pașapoarte și 2 lucrători ai Serviciului pentru Imigrări. Toți șefii de post asigură permanența la sediile polițiilor rurale. De asemenea, sunt pregătite mai bine de 100 de echipe operative ale Poliției și Jandarmeriei, cu peste 300 de oameni, gata să intervină în cazul unor incidente grave. Pe parcursul zilei sunt organizate 13 filtre ale Poliției Rutiere împotriva unor eventuale cazuri de turism electoral. La sediul din Pitești al Inspectoratului Județean de Poliție activează un Centru operațional, la care vor ajunge toate sesizările din teren. Ca și la primul tur de scrutin, la Centru se va afla astăzi și prefectul de Argeș, Mihai Oprescu.

Citiți și: Mascații au luat cu asalt Colegiul „Brătianu” din Pitești

Amintim că la primul tur al prezidențialelor în Argeș au votat 292.186 de persoane (54, 03%).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3