Donaris 930 x 122

aurel balasoiu

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: De la 1 iunie se aplică modelul special de salarizare în agricultură și în industria alimentară!

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: De la 1 iunie se aplică modelul special de salarizare în agricultură și în industria alimentară!

Ca urmare a demersurilor PSD, de la 1 iunie se aplică modelul special de salarizare în agricultură și în industria alimentară. Nu e vorba doar de creșterea salariului minim la 3.000 de lei, afirmă Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

„Toate salariile din acest domeniu vor crește ca urmare a scutirii sau reducerii unor taxe și impozite aplicate veniturilor salariale.

Măsura vizează trei obiective majore:

Oprirea exodului forței de muncă din acest sector. Efectele deja se simt în statele care foloseau forța de muncă ieftină din România;

Consolidarea independenței alimentare a României;

Protejarea angajaților din acest sector împotriva creșterii prețurilor.

Prevederile nu se aplică doar în domeniul Agriculturii, ci și la angajații din Industria Alimentară.

Ce presupune introducerea acestui model de salarizare:

Salariul minim brut pentru salariații din acest sector crește la 3.000 de lei (comparativ cu salariul minim general de 2.550 lei);

Toate salariile din sector sunt scutite de plata impozitului pe venit de 10%;

Toate salariile din sector sunt scutite de plata Contribuției pentru Asigurările Sociale de Sănătate (CASS) de 10%;

La toate salariile din sector se aplică o reducere cu 3,75 puncte procentuale a Contribuției pentru Asigurările Sociale (CAS – pentru pensie);

La toate salariile din sector se aplică o reducere a contribuției asiguratorii pentru muncă (CAM) de la 2,25% la 0,27%).”, transmite Aurel Bălășoiu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90