Donaris 930 x 122

covid

„Centrele de evaluare Covid, rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor”

„Centrele de evaluare Covid, rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor”

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu: Legea Interoperabilităţii, un alt pas spre debirocratizare reală!

Dr. Viorel Enache, președinte al Comisiei pentru Sănătate a Consiliului Județean Argeș, anunță că a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind înființarea centrelor de evaluare Covid.

„Astfel, PSD a realizat un obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru combaterea pandemiei de coronavirus!

Citiți și: ”Astăzi la Câmpulung ne-am simțit mândri să ne reafirmăm identitatea”

Aceste centre de evaluare au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor, alături de creșterea capacității de testare prin includerea medicilor de familie și farmaciilor și de aprobarea antiviralelor pentru tratamentul timpuriu.

Este o schimbare de abordare, în care noul ministru al Sănătății pune un accent puternic pe prevenirea cazurilor grave, spre deosebire de predecesorii săi care nu au luat nicio măsură în acest sens, punând accentul doar pe restricții și sancțiuni.

Scopul principal vizat de ministrul Sănătății Alexandru Rafila prin înființarea acestor centre de evaluare este ca pacienții COVID să poată fi consultați și tratați în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19.

Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie.

În funcție de starea de sănătate, fiecare pacient va primi o schemă de tratament adecvată și o prescripție cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis.”, transmite Viorel Enache.

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA