Donaris 930 x 122

bani europeni

DANIEL CONSTANTIN: „ESTE INADMISIBIL!”

Copreședinte ALDE și deputat de Argeș, piteșteanul Daniel Constantin salută declarația prin care președintele Klaus Iohannis își arată nemulțumirea față de Guvernul Cioloș și avertizează că România a regresat economic.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

„Eu cred că domnul președinte este nemulțumit de Guvern de mai mult timp. E bine, însă, că a vorbit acum despre această situație, cât nu este prea târziu. Intrăm curând în cea de a cincea lună a acestui an și din punct de vedere economic România, din păcate, a regresat, în loc să progreseze! Nu vorbesc din punct de vedere politic, ci mă uit la încasările pe care le avem la bugetul de stat… Ele vorbesc despre faptul că pe fonduri europene nu s-a deschis până acum nicio măsură! Este inadmisibil ca în 4 luni să nu pui la dispoziția agenților economici principala sursă de finanțare!”, declară Daniel Constantin pentru AGERPRES.

Constantin reiterează faptul că demisia Aurei Răducu din funcția de ministru al Fondurilor Europene, altfel firească, nu încălzește nici economia și nici agenții economici.

Citiți și: A rămas fără 76.000 € după ce a fost îmbătat de 2 femei! Ce i-au promis individele

„Acum a venit un nou ministru (n.r. – astăzi Klaus Iohannis a semnat numirea lui Cristian Ghinea în fruntea Ministerului Fondurilor Europene) și o vom lua de la capăt. Sper ca, totuși, lucrurile să se miște. Guvernul s-a angajat că jumătate din investițiile publice din 2016 vor fi din fonduri europene. Vă dați, însă, seama că în condițiile în care nu s-a lansat nimic până acum nu putem vorbi despre aceste sume care ar fi trebuit introduse în economie. Nu mai vorbesc despre agricultură, acolo unde în ultimii 3 ani în primul trimestru aveam plătiți deja peste un miliard de euro subvenții. Adică peste un miliard de euro care mergeau în economie și care se ducea apoi în consum, iar mai apoi în venituri la buget. Ori toate aceste lucruri acum nu s-au mai întâmplat! Din suma de 1,6 miliarde de euro cât trebuia plătită în acest an, s-a plătit până acum ZERO, ceea ce este inadmisibil!”, afirmă pentru AGERPRES Daniel Constantin.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA