SPALATORIE MURAY  930×122

aurel balasoiu

Deputat PSD de Argeș Aurel Bălășoiu: „România nu-și poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă!”

Deputat PSD de Argeș Aurel Bălășoiu: „România nu-și poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă!”

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu: Legea Interoperabilităţii, un alt pas spre debirocratizare reală!

Este nevoie ca România să utilizeze integral suprafața sa agricolă, spune deputatul PSD de Argeș Aurel Bălășoiu.

În actualul context de crize profunde, suprapuse, este vital nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă, să fie cultivat fiecare metru de teren agricol, consideră deputatul PSD.

Citiți și: ”Astăzi la Câmpulung ne-am simțit mândri să ne reafirmăm identitatea”

„Mai multă producție înseamnă mai multă mâncare și prețuri mai mici. Prin urmare, prevederile strategiei Uniunii Europene ”From farm to fork”, pentru trecerea la o agricultură ecologică, trebuie reevaluate. Iar PSD îl susține deplin pe ministrul român al Agriculturii în demersul său de a obține acordul Comisiei Europene în acest sens. România nu-și poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă!

România are 9,4 milioane de hectare de teren arabil și nu cred că îşi permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafaţă neproductivă cu un sol atât de fertil!

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a solicitat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, reevaluarea condiționalităților strategiei „From Farm to Fork” care este în centrul European Green Deal – Acordul Ecologic European.”, afirmă deputatul Aurel Bălășoiu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90