New Profesional Consult 930 x 122

psd

Deputat PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu: Mai mulți bani din redevențe pentru autoritățile locale

Deputat PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu: Mai mulți bani din redevențe pentru autoritățile locale

Citiți și: „Abandonul școlar este adevărata amenințare pentru sustenabilitatea României!”

Autoritățile locale vor beneficia de mai mulți bani din redevențe, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Astfel, Guvernul a adoptat o hotărâre care reglementează metodologia prin care primăriile și Consiliile Județene pe raza cărora se află terenuri agricole și/sau exploatații miniere de suprafață date în concesiune de către administrația centrală vor beneficia de noile prevederi ale Codului Administrativ și ale Legii Minelor, potrivit cărora trebuie să le revină cumulat 80% din redevențele plătite la bugetul central de stat de către companiile care dețin aceste concesiuni.

Citiți și: Deputat PSD de Argeș Remus Mihalcea: „Obiectivele imediate ale Ministerul Familiei”

„Actul normativ prevede că distribuirea banilor de la centru către bugetele locale va începe în septembrie, suma transferată în 2022 fiind estimată la peste 1,2 miliarde lei.

Autoritățile locale vor primi bani și din urmă, de la data intrării în vigoare a modificărilor la Codul Administrativ și Legea Minelor care le-au conferit dreptul la o parte din redevențe – pentru perioada 2019-2021 (pentru redevențele agricole), respectiv 2020-2021 (pentru cele miniere).

Potrivit legislației primare în vigoare, câte 40% din redevențele rezultate din concesionarea de către stat a exploatațiilor agricole trebuie să meargă la bugetele județelor, respectiv ale localităților pe teritoriile cărora sunt localizate exploatațiile, iar 20% la bugetul central de stat. În cazul exploatărilor miniere de suprafață, împărțirea redevențelor trebuie făcută astfel: 35% la bugetele județene, 45% la bugetele locale și 20% la bugetul de stat.”, transmite deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441