Donaris 930 x 122

psd

Deputat Simona Bucura-Oprescu, la deschiderea Programului de formare specializată pentru înalții funcționari publici

Comunicat de presă

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Deputat Simona Bucura-Oprescu, la deschiderea Programului de formare specializată pentru înalții funcționari publici

Deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, a participat astăzi la festivitatea de deschidere a Programului de formare specializată pentru ocuparea unei funcții corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici – 2023, promoția Constantin G. Rarincescu, și de acordare a certificatelor de absolvire pentru absolvenții promoției Paul Negulescu, anul 2022.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, lăudată la Simfonie de ambasadori!

„Pot spune, în urma feedback-ului pe care l-am primit în calitate de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, că Institutul Național de Administrație (INA) a acordat o importanță deosebită actului de pregătire prin lectorii, logistica și implicarea cu seriozitate în buna desfășurare a fiecărui modul de formare.

Sper ca atât cunoștințele practice, cât și cele teoretice dobândite în cadrul programului de formare, să fie folositoare pentru dezvoltarea individuală a fiecăruia, și în egală măsură pentru creșterea calității activităților administrației publice.

Noilor cursanți, admiși și înregistrați în viitoarea promoție Constantin Rarincescu, un alt membru marcant, alături de Paul Negulescu, al școlii interbelice de științe administrative, le transmit un mesaj de optimism și de încredere.

Administrația, ca parte a puterii executive, este fără doar și poate în strânsă legătură cu politica, cu nivelul politic al deciziei publice. Iar înalții funcționari publici sunt primii care prin natura activității și atribuțiilor exercitate simt acest contact cel mai bine.

Scopul formării este acela de a dobândi competențe și de a îmbunătăți competențe deja deținute, de a facilita ulterior o acțiune cât mai eficientă a instituțiilor publice. Iar programul propus de INA, și impus de legiuitor, este unul generos, care cuprinde o serie de module pe parcursul cărora, alături de formatori, cursanții sunt provocați să identifice probleme, să căute răspunsuri, să facă analize comparative și să dea sens bun complexului aparat administrativ.

Asigur INA, dar și pe cursanți de sprijinul și implicarea mea, precum și a colegilor mei din Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților, pentru a răspunde, și prin aceasta, nevoii unei administrații eficiente atât pentru organizarea și funcționarea ei interioară, cât și pentru așteptările publicul larg!

Felicit pentru acest succes atât INA, cât și pe foștii cursanți, actuali absolvenți, dar și pe actualii cursanți!”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90