New Profesional Consult 930 x 122

orașe

Deputatul Simona Bucura-Oprescu, la ședința primarilor de orașe din România

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu a participat, în calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Deputatul argeșean a lansat un apel direct la parteneriat între Parlamentul României, singura autoritate legiuitoare a țării, și primarii de orașe, cei care aplică legislația.

„Pentru creșterea capacității administrative a României, reforme administrative adecvate, respectarea principiului autonomiei autorităților publice locale, avem nevoie de un Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate, act normativ la care lucrăm în acest moment în Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului. Este în stadiu avansat și proiectul Codului Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor.

Citiți și: Argeș! Localnicii se freacă la ochi! ”Nimeni nu credea vreodată!”

Un alt obiectiv legislativ important pe care îl avem în vedere este Codul Finanțelor Publice Locale, care să confere autonomie reală, decizie, putere financiară și predictibilitate autorităților publice locale.

Pe de altă parte, având în vedere că necunoașterea legii nu exonerează de răspundere, avem obligația de a găsi soluții la nevoia de formare atât a aleșilor locali, cât și a funcționarilor publici prin Institutul Național de Administrație.

I-am asigurat pe primarii de orașe din România de tot sprijinul meu în a corecta nedreptățile repetate cu privire la statutul aleșilor locali, pentru a se ajunge la un echilibru între responsabilitățile și drepturile lor.

Continuăm lupta de a avea programe de finanțare corelate nevoilor reale ale României în acord cu etapa de dezvoltare în care ne aflăm.

Dacă noi alegem să avem o atitudine de înfrânți, atunci așa va fi și viitorul nostru. Dacă noi alegem să fim luptători pentru viața, bunăstarea românilor și dezvoltarea comunităților, atunci suntem obligați să acționăm împreună!”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90