psd

Comunicat de presă PSD Argeș: „Este important să se intervină acum pentru protejarea consumatorilor vulnerabili!”

Comunicat de presă PSD Argeș:

Citiți și: „Guvernul Cîțu a îndatorat România pentru generații”

Explozia tarifelor la energia electrică este o consecință directă a liberalizării fără cap a pieței de energie, afirmă deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

În urma liberalizării, tarifele nu au scăzut, așa cum promiteau guvernanții de dreapta, ci au explodat de-a dreptul.

Citiți și: „PSD rămâne un partid responsabil, preocupat de nevoile imediate ale românilor”

PSD face un nou apel în acest context pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru a dezbate în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil!

Când a fost la guvernare, PSD a plafonat prețul la energie pentru că toate datele arătau că nu există o concurență reală.

Ce nu spun guvernanții acum este faptul că există soluție legală prin care – pentru maximum 3 ani – prețurile pot fi din nou plafonate!

Iată ce prevede art. 4 din Legea nr. 21 din 10 aprilie 1996 (Legea Concurenței):

„Pentru sectoare economice determinate şi în împrejurări excepţionale, precum: situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncţionalitate evidentă a pieţei, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora. Asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotărâre pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni, cât timp persistă împrejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri.”

Este important să se intervină acum pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, astfel încât aceștia să nu acumuleze restanțe uriașe sau chiar să fie debranșați până la venirea anotimpului rece!”, declară Nicolae Pavelescu.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441