NOR CURIER 930X122

Cristina Stocheci

„Este vital să fie ridicată presiunea de pe spitale și secțiile ATI!”

„Este vital să fie ridicată presiunea de pe spitale și secțiile ATI!”

Citiți și: Veste uriașă despre PIB-ul Argeșului!

Catastrofa umanitară și sanitară nu mai lasă loc de orgolii și ambiții politice, afirmă senatorul PSD de Argeș Cristina Stocheci care consideră că este nevoie de dialog și soluții pentru cetățeni.

„Vaccinarea este importantă și PSD o susține cu tărie ca opțiune individuală însă reprezintă o soluție pentru viitoarele valuri ale pandemiei, nu pentru situația critică din prezent. Acum se impun urgent măsuri, care în viziunea specialiștilor PSD se pot implementa rapid:

Citiți și: Un director al unei instituții din Argeș a trecut de la PNL la PSD!

1. Introducerea unui protocol cu criterii clare de internare a bolnavilor COVID;

2. Tratament preventiv și ambulatoriu disponibil în farmaciile publice pentru cei cu forme ușoare și medii de infecție, care nu au neapărată nevoie de spitalizare. Astfel s-ar realiza o decongestionare semnificativă a spitalelor și secțiilor ATI.

3. Testarea masivă, anchete epidemiologice rapide și complete.

4. Reducerea interacțiunilor publice, fără oprirea activității economice, prin decalarea programelor de lucru pentru marii angajatori, inclusiv cei de stat și telemuncă, oriunde este posibil.

5. Restricționarea totală, pe o perioadă limitată, a oricăror evenimente cu număr mare de persoane;

6. Instituirea carantinei punctuale, acolo unde e posibil social si economic.

Este vital să fie ridicată presiunea de pe spitale și secțiile ATI. Acest lucru se poate face rapid, în câteva zile, prin aplicarea consecventă și rapidă a acestui set minimal de măsuri. Deci, este nevoie de testare, este nevoie de medicamente pentru bolnavii COVID, este nevoie de încredere în măsuri pentru a crește gradul de conformare voluntară.”, transmite Cristina Stocheci.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3