New Profesional Consult 930 x 122

alegeri

vot_frauda

ÎNAPOI LA VOTUL PE LISTE!

Uniunea Social Liberală a avut astăzi prima sa ședință oficială din noul an. Liderii USL au luat câteva decizii importante.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Astfel, legea electorală ar urma să fie modificată în așa fel încât la următorul scrutin pentru Parlament, adică în anul 2016, să se revină la votul pe liste de partid. Atenție, însă, numai în cazul Camerei Deputaților, pentru Senat urmând să fie păstrat sistemul de vot uninominal. De asemenea, USL a hotărât ca în viitoarea legislatură Camera să aibă maxim 300 de parlamentari.

USL a luat și decizia ca primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an să se desfășoare cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului președintelui în exercițiu, Traian Băsescu, mandat care ar expira pe 21 decembrie. Prezidențialele ar urma astfel să fie organizate la începutul lunii noiembrie, cu un prim tur pe 2 sau 9 noiembrie.

Citiți și: Oficial. Gentea a făcut anunțul și începe „lupta”!

În plus, europarlamentarele, care vor avea loc în luna mai, se vor desfășura concomitent cu referendumul pentru modificarea Constituției.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3