Donaris 930 x 122

alegeri

Femei cu dosare penale! Au comis-o la secția de votare!

Femei cu dosare penale! Au comis-o la secția de votare!

Citiți și: Tragedie fără margini! A murit electrocutat, în podul unei case

Update, ora 21:50

„Până la ora 21.00, procesul electoral din județul Argeș s-a desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice.

Toate sesizările cu caracter electoral primite au fost gestionate corespunzător și echidistant, pentru fiecare în parte luându-se măsuri în consecință.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu fetița de 9 ani dispărută după ce a fost lăsată de mamă lângă o căruță

În județul Argeș au fost înregistrate 2.435 de solicitări de votare cu urnă mobilă.

Angajații tuturor structurilor M.A.I. din teritoriu au asigurat paza urnei mobile, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot.

De la începutul procesului electoral, au fost semnalate 33 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 5 nu s-au confirmat.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale și au fost întocmite dosare penale pentru 13 posibile infracțiuni.

Exemple:

Având în vedere o alertă semnalată prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, la o secție din localitatea Mălureni, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot în cazul unei femei care a votat, fără a avea dreptul de a vota pe teritoriul României.

De asemenea, au fost aplicate alte trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 de lei, fiecare, în cazul unor persoane care și-au fotografiat buletinul de vot, în localitățile Ciofrângeni, Hârtiești și Mălureni.

Update, ora 19: 

„Până la ora 18.30, procesul electoral din județul Argeș s-a desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice.

Toate sesizările cu caracter electoral primite au fost gestionate corespunzător și echidistant, pentru fiecare în parte luându-se măsuri în consecință.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate peste 1000 de persoane și 800 de vehicule, fiind aplicate 165 de sancțiuni contravenționale.

De la începutul procesului electoral, au fost semnalate 24 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 5 nu s-au confirmat.

Angajații M.A.I. au intervenit, operativ, în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale și au fost întocmite dosare penale pentru 11 posibile infracțiuni.

Exemple:

Având în vedere o alertă semnalată prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, la o secție din localitatea Tigveni, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot în cazul unei femei care a votat, fără a avea dreptul de a vota pe teritoriul României.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 600 de lei, în cazul unei persoane care și-a fotografiat buletinul de vot, în localitatea Cocu.

Update ora 16.18

În Argeș, până la ora 15:00, au fost semnalate 19 incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 3 nu s-au confirmat, iar 16 au fost soluționate.

Angajații M.A.I. au intervenit, operativ, în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4 000 lei. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 10 posibile infracțiuni (tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale -2, ruperea de sigilii – 1, furt – 4, fals – 1, vot fără drept -1, coruperea alegătorilor – 1).

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 505 persoane, 438 de vehicule (65 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun), fiind aplicate 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei.

Update ora 14.27

La nivelul judeţului Argeș, procesul de votare se desfășoară, la această oră, în condiții de normalitate.

În cursul acestei zile au fost semnalate 10 posibile incidente sau fapte ilegale în context electoral.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant, după încheierea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Până la ora 13:00, au fost întocmite 4 dosare penale (tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale – 2, furt – 1, fals – 1) și s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru fapte prevăzute de legislația electorală, în valoare totală de 4.000 de lei (continuarea propagandei electorale – 1, refuzul de a se conforma președintelui biroului electoral al secției de votare – 1 și nerespectarea prevederilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot – 2).

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Știre inițială ora 11.30

La nivelul judeţului Argeș, procesul de votare a început fără producerea unor incidente deosebite.

Până la acest moment, nu au fost sesizate incidente de natură a afecta desfășurarea votului.

16 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

5 incidente semnalate în Argeș – 2 dosare penale

„Astăzi, până la ora 10:00, au fost semnalate 5 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate.

Dintre acestea, 3 nu s-au confirmat.

Iar în două dintre cazuri, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale pentru:

-tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale

-ruperea de sigilii.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei  electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională:

-legalitate,

-echidistanță,

-imparțialitate,

-disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Argeș. Dosare penale la alegeri: buletin de vot cu ștampilă deja aplicată

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, transmite Centrul de Comunicare Județean Argeș.

Sursa citată nu precizează în ce localități au avut loc incidentele.

În ceea ce privește unul dintre dosarele penale – tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale – surse precizează pentru ePitești că:

  • unul dintre cetățeni ar fi sesizat că unul dintre buletinele de vot ar avea deja aplicată ștampila.

Persoana ar fi primit un nou set de buletine de vot.

555×222 grota rece

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90