930×122 POSADA 5

ion georgescu

Ion Georgescu, prim-vicepreședinte PSD Argeș, primar al orașului Mioveni: La Mulți Ani și drumuri bune tuturor automobiliștilor!

Comunicat de presă

Citiți și: Nicolae Pavelescu: Propunerea PSD de a scoate cu totul jocurile de noroc în afara localităților este singura care rezolvă problema

Ion Georgescu, prim-vicepreședinte PSD Argeș, primar al orașului Mioveni: La Mulți Ani și drumuri bune tuturor automobiliștilor!

Anual, pe data de 5 aprilie este sărbătorită Ziua Automobilistului, o zi importantă pentru Mioveni, orașul constructorilor automobilului românesc.

Însă poate această sărbătoare ar fi fost mai săracă dacă automobiliștii români nu s-ar fi bucurat de un brand autohton, un automobil a cărui identitate se contopește cu istoria comunității din Mioveni, spune Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni și prim-vicepreședinte al PSD Argeș:

Citiți și: Ministra Simona Bucura-Oprescu, discuții privind reforma salarizării

„Nu cred că este român care să nu aibă vreo amintire cu această maşină. Fie că a avut părinţi care deţineau o Dacie, fie că a făcut şcoala de şoferi pe #Dacia, fie că el însuşi a condus pentru mult timp cea mai cunoscută marcă românească de maşini, Dacia rămâne legată de fiecare dintre noi, mai tineri ori mai bâtrâni.

Noi, argeșenii, trebuie să fim cu atât mai mândri cu cât conștientizăm că bunicii și părinții noștri au contribuit la dezvoltarea acestui brand național, în timp ce altă generație chiar acum asistă din halele Uzinei cum sub ochii lor și din mâinile sale se scrie istoria modernă a Dacia.

Să nu uităm că Argeșul nu produce doar automobile, ci și specialiști în acest domeniu. În urmă cu aproape 50 de ani, Universitatea din Pitești devenea cel de-al treilea centru universitar naţional – după Braşov şi Bucureşti – în domeniul ingineriei de autovehicule, prin programele de studii organizate în cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie, respectiv programul de licență Autovehicule Rutiere (1977) și Tehnologia Construcțiilor de Mașini (1984).

Astfel, zeci de generații de ingineri și specialiști în domeniul auto, formați în băncile școlilor din Argeș, fie că este vorba de mediul liceal sau universitar, au activat cu succes în industria producătoare de automobile sau componente de automobil, de bunuri industriale și de echipamente, în companii de proiectare-dezvoltare produse şi tehnologii, în institute de cercetare sau în învăţământ.

P.S. Ziua Automobilistului reprezintă data la care a fost înfiinţat Automobil Clubul Român în urmă cu 119 ani, aceasta fiind prima asociaţie a automobiliştilor din ţara noastră.”, transmite Ion Georgescu.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3