Donaris 930 x 122

ion georgescu

Ion Georgescu (PSD): Aceasta este oare mult-promisa „Românie Educată”?

Ion Georgescu: Aceasta este oare mult-promisa „Românie Educată”?

Citiți și: PSD a lansat Campania „Stop violenţei împotriva femeilor”

A început un nou an școlar. Cu multe probleme, însă, atrage atenția Ion Georgescu, primar PSD al orașului Mioveni.

„În plină pandemie, Guvernul Cîțu a alocat Educației doar 2,5% din PIB. În aceste condiții, investițiile sunt extrem de mici, pentru că peste 70% sunt cheltuieli cu salariile.

Citiți și: Ovidiu Puiu: Energia e motorul dezvoltării

Peste 200 de scoli nu au autorizaţia de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică. La 139 de şcoli sunt probleme la instalaţia de încălzire. Doar 73 de șantiere (7,3%), din cele aproape 1.000 care vizau lucrări de investiții în unitățile de învățământ în anul 2021, au fost finalizate înainte de începerea noului an școlar! Concret, sunt deschise și nefinalizate 323 de șantiere.

Alte 32 de unități de învățământ sunt încă în stadiul de amenajare, după finalizarea lucrărilor de construcție sau de reparații.

3 proiecte sunt în stadiul de intenție, 358 în stadiul de proiectare, 10 în stadiul autorizare, 3 în stadiul de licitație, 210 în pregătire pentru execuție.

Cel mai mic număr de unități școlare: În 2020 s-a atins cea mai mică cifră din ultimii 10 ani – 6.970 de unități, față de 7.588 de instituții școlare funcționale în 2010.

A scăzut numărul cadrelor didactice, a crescut numărul copiilor aflați în afara sistemului de învățământ, digital sau tradițional, și a scăzut numărul copiilor care învață efectiv. Sute de mii de elevi care nu au acces la învățământul online.

Aceasta este oare mult-promisa „Românie Educată”?”, întreabă Ion Georgescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90