NOR CURIER 930X122

psd

„Miniștrii PSD implementează măsurile programului „Sprijin pentru România!”

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: Miniștrii PSD implementează rapid măsurile din programul „Sprijin pentru România”!

Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, spune că, pentru combaterea creșterii prețurilor, ministrul PSD al Finanțelor Publice a elaborat actul normativ astfel încât angajatorii să poată opera de la 1 iunie creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim pentru angajații cu acest nivel de salarizare. Suma suplimentară de 200 de lei va fi scutită de taxe.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022 pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă este de 2.750 de lei.

„Creșterea voluntară a salariilor angajaților plătiți cu salariul minim se adaugă măsurilor deja implementate din programul „Sprijin pentru România”:

Ajutorul de stat acordat transportatorilor și distribuitorilor se adaugă celorlalte măsuri adoptate deja de executiv, respectiv :

dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați;

aplicarea în Agricultură și în industria alimentară a modelului de salarizare din Construcții, cu salariu minim de 3.000 de lei brut;

ajustarea cu rata inflației a prețurilor materialelor de construcții din contractele de achiziții publice;

acordarea ajutorului de stat pentru investiții majore în economie;

majorarea la 150 de lei, de la 28 de lei lunar, a banilor pentru nevoi personale, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială;

majorarea cu 58,5% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite;

creșterea cu 50% a alocației lunare de plasament, de la 630 la 950 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei, la 1.350 de lei lunar.”, informează Ion Georgescu, într-un comunicat de presă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    Ce faceti, fratilor? Dupa ce mai intai s-a laudat cu programul ala campioana argeseana a contractelor de publicitate (cu presa, evident), adica madam Bucura, acum il puneti si pe zombiul asta cu ochii incercanati etern sa-l auzim cu cum se lauda cu ceva la care n-a contribuit cu nimic?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90