NOR CURIER 930X122

Arges

MIRCEA DIACONU A OBȚINUT CELE MAI MULTE VOTURI LA EL ACASĂ

Mircea Diaconu a fost surpriza incontestabilă a alegerilor europarlamentare de duminică. Actorul, candidând independent, nu doar că a câștigat mandatul, dar a depășit ca număr de voturi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România și Partidul Mișcarea Populară.

Citiți și: A nins în Argeș!

La nivelul întregii țări, exceptând Capitala și referindu-ne strict la județe, Diaconu a obținut cel mai mare procent în Argeș, județul din care este originar: 9, 99% (16.162 de voturi), clasându-se aici pe locul 4, foarte aproape de PNL (locul 3, cu 10, 59%) și de PDL (locul 2, cu 10, 86%). Născut în comuna musceleană Vlădești, Mircea Diaconu a fost, în legislatura 2008-2012, senator de Câmpulung și Curtea de Argeș și membru al PNL Curtea de Argeș. După Argeș, județul în care Diaconu a acumulat cel mai mare procent de voturi la europarlamentare este Brașovul (9, 79%). Și în județul Constanța actorul s-a bucurat de aprecierea electoratului, primind 9, 54% din sufragii.

La polul opus, Mircea Diaconu a obținut cele mai puține voturi în Harghita și Maramureș (sub 1%) și în Covasna (doar 2, 17%).

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90