New Profesional Consult 930 x 122

acciza

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI: „TRANSPORTATORII CORECȚI VOR PRIMI ÎNAPOI O PARTE DIN ACCIZĂ. MĂSURA E VITALĂ PENTRU CONSTRUIREA DE AUTOSTRĂZI”

Consilierul onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme de industrie auto, deputatul PSD Mircea Drăghici, afirmă că Guvernul va veni în sprijinul transportatorilor care respectă legea și va înapoia 4 dintre cei 7 eurocenți care sunt aplicați de astăzi prin acciza pe carburanți.

Citiți și: Surpriză la stațiile de carburanți!

“Măsura va fi adoptată printr-un act normativ în ședința de miercuri a Executivului. De ea vor beneficia transportatorii care au licenţă de transport şi care prezintă factură legală de alimentare cu motorină, acestora urmând să le fie returnați trimestrial 4 dintre cei 7 cenți ai accizei. Prin această măsură, decisă în urma discuțiilor cu Uniunea Națională a Tranportatorilor, transportatorii corecți vor putea rămâne competitivi, iar pe de altă parte va fi combătută și evaziunea fiscală.”, spune Mircea Drăghici.

Chestorul Camerei Deputaților precizează că acciza va fi utilizată pentru construirea de autostrăzi: „Sigur că nicio taxă nu este privită ca pe un lucru bun. E de înțeles mai ales după lunga perioadă de criză acută și de tăieri din guvernarea Băsescu-Boc. Cred, însă, că este vitală, cu atât mai mult cu cât prim-ministrul a explicat foarte clar că fondurile strânse din această acciză vor fi folosite integral pentru construirea de autostrăzi. Nu putem să asigurăm o competitivitate industriei românești fără să existe infrastructură de transport. Dacă există competitivitate, există creștere economică, ceea ce se traduce în locuri de muncă, în venituri mai mari pentru angajați și în creșterea colectării la bugetul de stat, care va duce la servicii mai bune pentru cetățeni. De 20 de ani ne plângem că nu avem autostrăzi, că ne chinuim pe drumurile țării ca să ajungem dintr-un punct în altul. Este un efort acum care, însă, va aduce beneficii enorme tuturor, fie că vorbim de persoane fizice, fie că vorbim de marile companii.”

Citiți și: Șoc la benzinărie! Prețul a luat-o razna

Deputatul PSD consideră că unii lideri politici contestă măsura doar pentru a puncta electoral în acest an, an cu două scrutinuri de alegeri: „Sperăm ca foștii parteneri din USL, liberalii, să renunțe la demagogie și să susțină această acciză, pentru că ea a fost propusă de fostul ministru PNL al Finanțelor și stabilită, pentru a finanța autostrăzile, când aveam un guvern USL. Pe de altă parte, avem un președinte, fost ministru al Transporturilor, care, deși a colectat o taxă de drum (și ne amintim cu toții de plăcuțele cu Aici sunt banii dumneavoastră!), n-a făcut un kilometru de autostradă! Avem două partide, PDL și PMP, care critică populist această acciză, deși sub guvernele PDL din care au făcut parte și liderii PMP prețul benzinei a crescut cu 70%, iar cel al motorinei cu 90%, în timp ce sub guvernarea USL prețul benzinei a scăzut cu 3%, iar cel al motorinei cu 2%! Tot ei, în timp ce strigă că nu se realizează imediat autostrada Pitești-Sibiu, foarte importantă pentru Dacia și Ford, nu au făcut nimic pentru a începe construirea câtă vreme au fost la putere! Guvernul PSD a început un nou studiu de fezabilitate și în 2015 vor începe lucrările la autostradă. Pentru aceasta, însă, la fel ca și pentru alte autostrăzi importante, este nevoie ca Guvernul să aibă fonduri pentru cofinanțare sau finanțare, fonduri care pot fi strânse prin această acciză de 40 de bani pe litrul de carburanți.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3