EcoMoto 930×122

nicolae pavelescu

Nicolae Pavelescu: 2,1 milioane de salariați vor avea cu peste 22% mai mulți bani în buzunar de la 1 ianuarie

Comunicat de presă – PSD Argeș
Nicolae Pavelescu: 2,1 milioane de salariați vor avea cu peste 22% mai mulți bani în buzunar de la 1 ianuarie
PSD a reușit încă odată să convingă partenerii de Coaliție și guvernul să promoveze o măsură de sprijin major pentru milioane de salariați, dar și pentru firme, spune deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

„2,1 milioane de salariați vor avea cu peste 22% mai mulți bani în buzunar de la 1 ianuarie, adică peste rata inflației.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

De asemenea, PSD are în vedere facilități fiscale pentru salariații din clasa de mijloc a României. Toate aceste beneficii se adresează în principal salariaților din mediul privat.

Salariul mediu brut se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 3000 de lei, din care 200 de lei sunt scutiți de taxe și contribuții. În ceea ce privește salariul NET, adică banii primiți în mână de salariați, creșterea este de 22,2%! Vor beneficia de această creștere peste 2,1 milioane de salariați.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

Încă din luna august PSD a susținut ferm necesitatea acestei majorări consistente.

Salariul minim net actual crește cu 339 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 22,2%, considerabil mai mare decât inflației* ( 13,9%, decembrie).

Firmele au și ele un beneficiu, pentru că pot să crească salariile și deci să-și mențină/stimuleze forța de muncă fără să plătească vreo taxă sau impozit pe o parte importantă – 200 de lei – din majorarea de 450 de lei, pe brut, acordată.

Pe ansamblu economia națională va avea de câștigat pentru că majorarea salariului minim brut, de la 2550 de lei la 3000 de lei, va aduce la bugetele naționale 1,3 miliarde de lei/anual.”, transmite Nicolae Pavelescu, într-un comunicat pentru presă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • George spune:

    Ce nu spune sau nu stie domnul deputat este ca o crestere din pix de la guvern nu duce decat la o crestere si mai mare a inflatiei. Asta daca i-ar interesa de populatie. Adevarul este ca aceasta majorare are un singur scop – cresterea veniturilor bugetare.

  • Rodica S spune:

    Si inflatia cu cat a crescut , cu 30 la suta ? Deci romanul tot iese in pierdere 8 la suta, nemernicilor !

  • Anonim spune:

    Bai, frate, comunicatul acesta este adevarat? Si este scris chiar de biroul de presa al PSD sau chiar de Pavelescu? Al treilea paragraf incepe asa: „Salariul mediu brut se majoreaza…” Imi spune si mie cineva care sunt „economistii” aia analfabeti ai PSD care pot sa creada ca un SALARIU MEDIU se poate majora prin decizia cuiva sau printr-o lege? Banuiesc ca e doar vreun … care n-a stiut ce scrie…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90