930×122 CAPRA 5

nicolae pavelescu

Nicolae Pavelescu: Aplicarea la contractul part-time a unui impozit și a CAS-ului ca pentru salariul minim este în beneficiul angajatului

Nicolae Pavelescu: Aplicarea la contractul part-time a unui impozit și a CAS-ului ca pentru salariul minim este în beneficiul angajatului

Citiți și: Transferuri oficiale: Ana Stan, Gelu Tofan și T. Irimia au trecut de la PNL la PSD

Aplicarea la contractul part-time a unui impozit și a CAS-ului ca pentru salariul minim este în beneficiul angajatului, afirmă deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu, acesta arătând că s-a probat acest lucru atunci în 2018, când aproape 160.000 de slujbe au ieșit din zona economiei subterane și s-au plătit contribuții corespunzătoare la pensie; oameni au căpătat perspectiva unei pensii normale, iar bugetul de pensii venituri suplimentare care i-au diminuat deficitul.

„Pe de altă parte, trebuie subliniate câteva adevăruri importante:

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție care va bucura mulți elevi, părinți și profesori!

Orice angajat care are contract cu normă întreagă mai poate avea și un contract part-time, de două sau patru ore pe zi, pentru care NU MAI PLĂTEȘTE niciun alt impozit sau contribuție de asigurări sociale.

Pensionarilor, elevilor, studenților, ucenicilor, persoanelor cu dizabilități cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin 8 ore, NU LI SE APLICĂ regula impozitului/contribuției la nivelul salariului minim.

O persoană care din mai multe contracte parțiale însumează 8 sau mai multe ore de lucru zilnic va plăti impozit/contribuție doar la nivelul salariului minim.

O persoană care are două contracte parțiale, dar nu însumează 8 ore de lucru zilnic va avea de plată impozit/contribuții la nivelul salariului minim DOAR pentru un contract.”, informează deputatul Nicolae Pavelescu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Iordache spune:

    Vorbiți ca un sindicalist , numai despre angajați. De ce să plătească angajatorul contribuții duble pentru un contract de 4 ore? Omorâți sectorul privat voi cei obișnuiți să primiți salarii doar de la stat. Prindeți marii evazioniști, colectați TVA-ul și puneți inspectorii fiscali la treabă.

  • Un cetatean spune:

    @Iordache – Aaaa, tu esti unul dintre stalpii economiei, un angajator d-ala care nu suporta sa dea nici macar exorbitantul salariu minim ci trebuie sa incheie un contract de doar doua ore oricui lucreaza in firma lui… Am vazut asa des d-astia ca tine care cred ca angajatii sunt niste sclavi fara drepturi incat regret ca in codul penal nu se prevede nimic la adresa voastra. Adica, daca unul fura o paine, ia trei ani de inchisoare dar voi care furati anii care trebuie adaugati la dosarul de pensie si in plus mai platiti si pe sub mana munca (cunoscutul sistem „gri”) nu patiti nimic… Nu conteaza ca subiectul e ridicat de un pesedist rudimentar si populist, principiul este benefic pentru cei care muncesc.

  • Anonim spune:

    Nu toți sunt hoți cetățene. Cine fură să plătească.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90