New Profesional Consult 930 x 122

nicolae pavelescu

Pavelescu, deputat PSD (Argeș): „Nivelul și specialitatea studiilor ale unui angajat vor apărea în Revisal”

Comunicat presă – PSD Argeș

Citiți și: PSD a lansat Campania „Stop violenţei împotriva femeilor”

Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș: „Nivelul și specialitatea studiilor absolvite de un angajat vor apărea în Revisal”

Revisal va fi modificat în curând pentru a se putea înscrie și studiile absolvite și specialitatea lor pentru angajații care ocupă funcții pentru care sunt obligatorii anumite calificări, potrivit unei propuneri legislative care a primit votul decisiv al deputaților.

„Propunerea legislativă, care se îndreaptă acum spre președintele țării pentru a fi promulgat, va introduce în Codul muncii prevederea ca Registrul general de evidență a salariatului (Revisal) să cuprindă și nivelul și specialitatea studiilor absolvite, pe lângă informațiile legate de tipul contractului individual de muncă (CIM), salariul, sporurile și cuantumul acestora, perioada și cauzele de suspendare ale CIM-ului, perioada detașării și data încetării CIM-ului.

Citiți și: PSD și PNL, în pericol să piardă mii de aleși locali!

Propunerea mai prevede că salariații și foștii salariați vor putea accesa singuri, online și în orice moment, Revisalul pentru a vedea detalii legate de datele înregistrare de angajatorii lor.

De asemenea, aceștia vor putea genera și descărca un extras din acest registru, document pe care îl pot folosi ulterior pentru a dovedi vechimea în muncă.

În prezent, accesul persoanelor fizice care nu au calitatea de angajatori nu este posibil în Registrul general de evidență a salariatului, însă urmează ca, în 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei propuneri legislative, Guvern să adopte, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, un proiect de HG pentru stabilirea procedurii de acces online a salariaților sau foștilor salariați, modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă și/sau în specialitate.”, transmite deputatul Nicolae Pavelescu, într-un comunicat de presă.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90