930×122 CAPRA 5

bogdan ivan

PRO ROMÂNIA PROPUNE 10 MĂSURI PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A ROMÂNIEI

Biroul Executiv al PRO România s-a reunit, online, marți, 21 aprilie 2020, pentru a elabora un plan de 10 măsuri pentru repornirea României.

Citiți și: Comună din județ, pe un butoi de pulbere: „De aici, dejecții sunt deversate direct în Râul Argeș!”

Unul dintre cele mai importante puncte ale agendei zilei face referire la redefinirea categoriilor vulnerabile, după alte criterii decât cel de vârstă.

„Este inacceptabil să-i luăm pe toți cei de peste 65 de ani și să-i închidem în hoteluri. Avem de-a face cu jigniri și umilințe inutile și inumane pentru părinții și bunicii noștri. Nu așa se face, nu îi scoți din familie și izolezi. Trebuie redefinite categoriile vulnerabile, iar vârsta nu este cel mai relevant criteriu. Ai persoane de 30-40 de ani cu afecțiuni cronice. Decizia trebuie luată în funcție de starea generală de sănătate”, a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

Citiți și: BOGDAN IVAN (PRO ROMÂNIA): VOTUL DIN 6 DECEMBRIE, CEL MAI IMPORTANT DIN ULTIMELE DECENII!

În ceea ce privește planul pentru relansarea economică a României, BEx a discutat și aprobat o listă de zece măsuri:

-Deschiderea activităților economice pe 4 mai, școlile pe 11/18 mai, activitățile sportive, culturale, evenimente și restaurante – pe 1 iunie. Activitatea economică trebuie repornită cu respectarea restricțiilor medicale (mască, mănuși, evitarea activităților care încalcă distanțarea socială).

-Păstrarea restricțiilor și a carantinei doar în zonele considerate focar – pe durata determinată de cel mult 15 zile (cu posibilitatea prelungirii în cazuri justificate).

-Implementarea Programului Național de testare COVID-19 până la data de 11 mai (41 de centre județene de testare, capacitate de cel puțin 500 de teste/zi/județ).

-Redefinirea categoriilor vulnerabile din punct de vedere medical și social.

-Program flexibil de activitate pentru instituțiile publice și firmele private (păstrarea celor 40 de ore de activitate săptămânală, dar diferențiat – program zilnic între 8-21, activitate luni-duminică).

-Achiziționarea de către UNIFARM și distribuirea (la prețul de achiziție), până pe 4 mai, a 100 de milioane de măști și mănuși pentru populație.

-Acordarea creditelor din programul IMM Invest până pe 15 mai.

-Programul național pentru sprijinirea agriculturii și industriei alimentare adoptat până pe 4 mai, scutire de impozite și taxe pe parcursul anului 2020 – credite cu dobândă subvenționată de stat – ajutor de stat pentru completarea salariilor.

-Aprobarea de către Parlament, până pe 15 mai (la propunerea Guvernului), a programului național de investiții în infrastructura mare, cu fixarea de termene de semnare și demarare a lucrărilor.

-Demararea programului de școală online/achiziționarea și distribuirea de laptopuri cu conectare la internet și cameră pentru toți elevii, până pe 1 octombrie.

Nu este prima dată când PRO România prezintă public soluții concrete. Pe 9 martie, președintele partidului, Victor Ponta, a prezentat un plan de 10 măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. În lipsa unei strategii proprii, Guvernul a adoptat și implementat planul propus de PRO România.

Și de această dată, în lipsa unei abordări strategice și unitare din partea Guvernului Orban, reprezentanții Biroului Executiv PRO România au propus un plan incluziv pentru relansarea economică a țării„, precizează liderul  PRO România Argeș, Bogdan Ivan.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3