Donaris 930 x 122

cadastrare

Procedurile de cadastrare se simplifică

Procedurile de cadastrare se simplifică.

Citiți și: Deputatul de Argeş Simona Bucura-Oprescu a condus şedinţa de audiere a lui Cseke Attila

În această lună a intrat în vigoare Legea nr. 264/2021 care are drept scop accelerarea lucrărilor de cadastru gratuit pentru cetățeni, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Legea a primit un raport comun de adoptare de la Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, Comisia Juridică și Comisia pentru agricultură.

Citiți și: „PSD insistă ca facilități pentru domenii cheie din economie, cum sunt construcțiile, cercetarea și domeniul IT, să fie menținute”

„Conform noilor prevederi, întocmirea planurilor parcelare cu alocare de număr cadastral şi deschidere de carte funciară este asimilată lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Ambele categorii de lucrări au ca efect deschiderea din oficiu de cărţi funciare.

De asemenea, prin noile reglementări sunt reduse la jumătate termenele de afişare a planului parcelar (de la 60 de zile la 30 de zile), de contestare (de la 60 de zile la 30 de zile) şi de soluţionare a contestaţiilor (de la 30 de zile la 15 zile).

Legea nr. 264/2021 prevede și noi situaţii în care persoana interesată poate solicita notarea posesiei în cartea funciară în cadrul înregistrării sporadice:

-pentru imobilele cu privire la care s-au emis titluri de proprietate, situate în zonele foste cooperativizate şi înscrise în cartea funciară la cerere sau ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică;

– pentru imobilele situate în zonele necooperativizate cu privire la care a fost înscris provizoriu dreptul de proprietate al unităţii administrativ-teritoriale, ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică;

– pentru imobile cu privire la care a fost înscris provizoriu dreptul de proprietate al unităţii administrativ-teritoriale, în cadrul procedurii de expropriere.”, informează deputatul Simona Bucura-Oprescu.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441