NOR CURIER 930X122

nicolae tudose

PSD anunță măsuri sociale și de sprijin pentru mediul de afaceri

PSD anunță măsuri sociale și de sprijin pentru mediul de afaceri

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Nicolae Tudose, membru al Biroului Permanent Județean al PSD Argeș, anunță că, în cadrul negocierilor pentru formarea noului Guvern, PSD a reușit să obțină mai multe măsuri importante pentru creșterea veniturilor populației și în special a celor cu venituri mici: familiile cu mulți copii, pensionarii cu pensii mici, angajații cu salarii mici, mai ales cei din sectorul privat. De asemenea, Nicolae Tudose anunță și măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri.

„Este clar că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, asemenea beneficii nu ar fi fost acordate acestor categorii, cel mai puternic lovite de creșterea prețurilor la energie, alimente și medicamente.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

Principalele măsuri sociale care vor fi implementate sunt:

Creșterea punctului de pensie cu 10%, creșterea pensiei minime cu 25%, plus un ajutor suplimentar pentru pensionarii cu pensii mici pentru perioada de iarnă.

Creșterea salariului minim la 2.550 de lei, așa cum a cerut de la început PSD. Acest lucru va avea un impact pozitiv în special la nivelul salariaților din mediul privat – aici fiind cei mai mulți angajați cu acest nivel de salarizare.

Creșterea alocațiilor pentru copiii mici, sub 2 ani, cu 40,2%, respectiv de la 427 de lei la 600 de lei, și cu 13,5% pentru vârsta 2-18 ani, respectiv de la 214 lei în prezent la 243 de lei (se reia astfel calendarul tranșelor care fusese întrerupt de Guvernul Cîțu).

Pentru copiii cu dizabilități se va acorda o a 13-a indemnizație.

De asemenea, PSD propune și un plan de investiții și de sprijinire a mediului de afaceri. De exemplu, va fi instituit pachetul de stimulare a producției interne și a lanțurilor de aprovizionare „Fabricat în România” și vor fi acordate garanții de până 100% pentru creșterea capacității de producție, reconversia de la intermediere la producție și finanțarea investițiilor.”, informează Nicolae Tudose.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • abc spune:

    1. Taxa pe pensia de peste 4000 de lei
    2. Taxa de primă înmatriculare
    3. Taxa de solidaritate
    4. Eliminarea beneficiilor pentru construcții si IT
    Astea sunt noile taxe pe care partidul tau deja a anuntat ca le are in vedere sa le instituie in curand. De ce nu te lauzi cu asta? Toate maruntisurile pe care le anunti atat de mandru sunt insignifiante in fata catastrofei noilor preturi la energie si gaze. Stai sa treaca vreo doua luni din iarna asta si o sa vezi lumea in strada gata sa va ia de gat pe toti politrucii din PSD si PNL.

  • Mhnea spune:

    Investitiile sunt principalul motor al cresterii economice sanatoase!PSD a fost campion la investitii mai tot timpul nu?Iar minciunile voastre de care m-am saturat!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90