Donaris 930 x 122

alde

REFUGIAȚI ÎN CÂMPULUNG – ALDE CERE REFERENDUM

Filiala Câmpulung Muscel a partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) strânge semnături pentru organizarea unui referendum local în care locuitorii să spună dacă sunt sau nu de acord cu amenajarea în Câmpulung-Argeș a unui centru de cazare pentru refugiații sirieni.

Citiți și: Exclusiv/Argeș. O mașină a căzut într-un râu!

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele filialei, Sergiu Cicu (foto 2).

“Sigur, rezultatul acestui referendum nu va fi obligatoriu de pus în practică, dar eu, dacă aș fi primar, (…) aș face orice ca să determin autoritățile centrale să respecte poziția locuitorilor din Câmpulung. În Slovacia, de exemplu, au fost multe localități în care autoritățile centrale nu au putut aduce refugiați pentru că s-au lovit de refuzul majorității locuitorilor de acolo. (…)

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Vreau să subliniez că nu suntem nici împotrivă, nici în favoarea aducerii aici a imigranților. Cred că prin acest demers pe care îl facem, atât autoritățile locale, cât și locuitorii din Câmpulung vor avea măcar ocazia să se informeze corect.

Am înțeles că imigranții care ar urma să fie aduși aici vor avea regim semi-deschis și vor putea să se plimbe oricând prin Câmpulung cu un bilet de voie. După ce am văzut cu toții ce s-a întâmplat în Koln sau în alte orașe mari, acolo unde femeile au fost atacate, jefuite și agresate sexual, eu, ca tată de fată și ca soț, nu îmi doresc sub nicio formă să îmi supun familia la un astfel de risc de securitate!

Desigur că vorbim și despre implicații sociale, culturale și economice. Guvernanții nu au investit în locuri de muncă în Câmpulung, dar ne trimit imigranți! După ce că am ajuns într-o situație aproape disperată cu locurile de muncă, cumva trebuie să acoperim și necesitățile acelor familii de refugiați!”, afirmă Sergiu Cicu, președintele ALDE Câmpulung. (Foto 1 refugiați: AP, preluare adevarul.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3