NOR CURIER 930X122

psd

Remus Mihalcea: Premierul Marcel Ciolacu onorează promisiunile făcute sistemului sanitar!

Comunicat de presă

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Remus Mihalcea: Premierul Marcel Ciolacu onorează promisiunile făcute sistemului sanitar!

Deputatul Remus Mihalcea, vicepreședinte al PSD Argeș, spune că premierul Marcel Ciolacu onorează promisiunile făcute sistemului sanitar și aduce argumente în acest sens.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

„Așa cum a promis, Guvernul condus de către președintele PSD Marcel Ciolacu a adoptat măsurile care răspund revendicărilor sindicatelor din Sănătate.

Astfel, cresc veniturile tuturor categoriilor de angajați din domeniile Sănătate şi Asistenţă Socială la salariul de bază maxim prevăzut în lege.

Se repară și vechi inechități, se actualizează indemnizațiile pentru gărzi și se deblochează finalizarea contractului colectiv de muncă.

În plus, sunt incluse fonduri pentru plata voucherelor de vacanţă și se acordă zile suplimentare de concediu de odihnă.”, declară Remus Mihalcea, medic de profesie.

Sindicaliștii din Sănătate au amenințat cu greva.

Printre cele mai importante revendicări ale acestora s-au numărat:

1. Acordarea tuturor drepturilor prevăzute de actuala lege a salarizării:

a. Acordarea salariului de bază la nivelul anului 2022 pentru toţi angajaţii din sănătate.

b. Raportarea sporurilor pentru condiţiile de muncă la salariile de bază pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri), TESA şi muncitori sanitari.

c. Raportarea sporurilor de tură şi pentru lucrul în zilele libere legale la salariile de bază în plată pentru toate categoriile de personal.

d. Plata gărzilor medicilor cu tariful orar al normei de bază.

2. Adoptarea proiectului de lege a salarizării (partea pentru sănătate) negociat cu Ministerul Sănătăţii (în forma stabilită cu partenerii sociali) şi aplicarea cât mai rapidă a acestuia.

În forma negociată proiectul de lege asigură:

a. Reaşezarea în grila de salarizare a tuturor angajaţilor din sectorul public de sănătate, începând cu asistentele medicale

b. Posibilitatea unei creşteri efective şi relevante a veniturilor angajaţilor din sănătate

3. Acceptarea propunerilor Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” la Contractul colectiv de muncă la nivel de sector, rămase în divergenţă, încheierea şi înregistrarea acestui contact colectiv de muncă.

4. Actualizarea valorii indemnizaţiei de hrană luând ca referinţă salariul minim în plată şi scoaterea ei din calculul limitei aplicabile sporurilor.

5. Deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate.

6. Creşterea ponderii a cheltuielilor pentru sănătate în PIB la nivelul mediei UE.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90