NOR CURIER 930X122

constitutie

FOTO1_Simona

REVIZUIREA CONSTITUŢIEI, DIN NOU PE TAPET

Săptămâna viitoare comisia reunită a celor două Camere ale Parlamentului pentru revizuirea Constituţiei îşi va relua lucrările.

Citiți și: Veste uriașă despre PIB-ul Argeșului!

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu apreciază că este vorba despre un demers de mare importanţă, care „arată preocuparea actualului Legislativ de a realiza o armonizare a legislaţiei româneşti cu cea europeană, de a îndrepta anumite erori şi de a elimina, pe cât posibil, eventualele derapaje ce pot deriva din neînţelegeri sau interpretări rău-voitoare ale Constituţiei”.

„Mai multe texte constituţionale urmează să fie modificate, însă ele nu schimbă în esenţă concepţiile de bază ale instituţiilor fundamentale ale statului. Forma de guvernare şi cele mai importante competenţe ale instituţiilor rămân aceleaşi. Foaia de parcurs propusă iniţial privind revizuirea Constituţiei va fi de mai lungă durată, dar va permite o reevaluare a textelor şi o analiză mai ales a celor disputate şi discutate. Trebuie pus capăt disputelor politice: este nevoie de revizuirea Constituţiei, astfel încât statul să fie unul flexibil, instituţiile sale să fie mai eficiente, racordate la realităţile europene, iar abuzurile să nu mai fie posibile. Aici nu este vorba de interesul unui partid sau altul, ci de cele ale statului român şi ale cetăţenilor săi. O nouă Constituţie va însemna şi un stat mai puternic, cu instituţii mai puternice, dar şi o garanţie că drepturile fundamentale ale cetăţenilor vor fi respectate.”, afirmă Simona Bucura Oprescu.

Citiți și: Un director al unei instituții din Argeș a trecut de la PNL la PSD!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90