930×122 CAPRA 5

Brâncuşi

SIMONA BUCURA OPRESCU SALUTĂ ÎNFIINŢAREA MUZEULUI BRÂNCUŞI

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi o propunere legislativă pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă „Constantin Brâncuşi” în municipiul Târgu-Jiu.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, lăudată la Simfonie de ambasadori!

Conform documentului, instituţia de cultură urmează să fie înfiinţată la Muzeul de Artă din Parcul Central, după ce legea va fi promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.

„Mă bucur nespus de mult că un asemenea proiect de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Într-o perioadă dominată tot mai mult de partea materială, iată că pot să apară şi astfel de iniţiative, care repun lucrurile pe făgaşul lor normal. Doar cultura şi educaţia generază valenţele unei naţii, şi nu acţiunile de tip mercantil.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, surpriză majoră!

Este de remarcat că Parlamentul se apleacă, iată, şi asupra unor proiecte care se adresează nu numai prezentului, ci şi viitorului, căci moştenirea culturală este, poate, cea mai importantă parte a „zestrei” cu care un popor se prezintă în faţa umanităţii.”, afirmă deputatul de Argeş al PSD Simona Bucura Oprescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90