New Profesional Consult 930 x 122

Brâncuşi

SIMONA BUCURA OPRESCU SALUTĂ ÎNFIINŢAREA MUZEULUI BRÂNCUŞI

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi o propunere legislativă pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă „Constantin Brâncuşi” în municipiul Târgu-Jiu.

Citiți și: Deputat PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu: Mai mulți bani din redevențe pentru autoritățile locale

Conform documentului, instituţia de cultură urmează să fie înfiinţată la Muzeul de Artă din Parcul Central, după ce legea va fi promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.

„Mă bucur nespus de mult că un asemenea proiect de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Într-o perioadă dominată tot mai mult de partea materială, iată că pot să apară şi astfel de iniţiative, care repun lucrurile pe făgaşul lor normal. Doar cultura şi educaţia generază valenţele unei naţii, şi nu acţiunile de tip mercantil.

Citiți și: PSD insistă pentru descentralizarea gestionării banilor din PNRR

Este de remarcat că Parlamentul se apleacă, iată, şi asupra unor proiecte care se adresează nu numai prezentului, ci şi viitorului, căci moştenirea culturală este, poate, cea mai importantă parte a „zestrei” cu care un popor se prezintă în faţa umanităţii.”, afirmă deputatul de Argeş al PSD Simona Bucura Oprescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441