930X122 MAIA

pnl

Surse: PNL și PSD și-au dat mâna pentru a guverna România!

Un nou USL la guvernare! Surse: PNL și PSD și-au dat mâna pentru a guverna România!

Citiți și: „PSD a susținut și va susține mereu mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă (PNL) și-a depus mandatul, deoarece nu a reușit să coaguleze o majoritate care să susțină învestirea Guvernului său în Parlament.

În acest moment se reia jocul politic, iar surse de pe scena politică, citate de mass-media centrală, afirmă că deja s-ar fi bătut palma pentru un Guvern PSD – PNL – UDMR. Încă nu se știe dacă PSD sau PNL vor da premierul, dar un lucru este cert: Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a devenit astăzi președinte interimar al Camerei Deputaților de la a cărei conducere și-a dat demisia Ludovic Orban care anunță că va pleca din PNL și își va face partid.

Citiți și: “PSD a deblocat cel mai important proiect de infrastructură mare din România”

La rândul său, deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR, a făcut azi apel la PNL să se refacă alianța de guvernare PNL – USR – UDMR. Care alianță, însă, riscă să nu treacă de votul Parlamentului după ce Ludovic Orban a fost urmat de 13 aleși ai PNL și a anunțat că nu va susține un Guvern Ciucă.

Mingea, ca să spunem așa, este la președintele Klaus Iohannis care va face nominalizarea premierului.

În acest moment, varianta unui Guvern PSD – PNL – UDMR pare cea mai plauzibilă, având în vedere larga susținere din Parlament, precum și faptul că social-democrații și-au manifestat intenția clară de a intra la guvernare.

Reamintim că PSD și PNL au mai guvernat împreună și în urmă cu câțiva ani, formând chiar alianța USL împreună. Putem spune, cumva, că USL reînvie…

Sursă poză: newsmaker.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3