EcoMoto 930×122

alegeri

TĂRICEANU, ALES! ÎI SUFLĂ ÎN CEAFĂ LUI BĂSESCU!

Astăzi au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Senatului României. Au candidat Călin Popescu Tăriceanu (independent, dar susținut de PSD, UDMR, UNPR și PC), Marius Obreja (PNL) și Dumitru Oprea (PDL).

Citiți și: Manevră neașteptată: Primarul suspendat din Mioveni își joacă ultima carte

După cum era de anticipat, alegerile au fost câștigate de Tăriceanu, fost prim-ministru și fost președinte al Partidului Național Liberal. Tăriceanu a obținut 93 de voturi, Obreja – 45 de voturi, iar Oprea – doar 15 voturi. Votul a fost secret, cu bile. Călin Popescu Tăriceanu a devenit astfel al doilea om în stat, după președintele țării, Traian Băsescu. În perioada în care a condus Guvernul (28 decembrie 2004-22 decembrie 2008) Tăriceanu a reușit, cu sprijin parlamentar de la PSD, să facă față cu brio atacurilor repetate și „la „baionetă” venite dinspre Palatul Cotroceni. În mediul politic s-a discutat și se discută și despre posibilitatea ca PSD și aliații săi de la guvernare să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu în alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Amintim că funcția de președinte al Senatului rămăsese vacantă ca urmare a demisiei lui Crin Antonescu, liderul PNL. (Foto: enational.ro)

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3