New Profesional Consult 930 x 122

lege

Polițiștii locali îi pot amenda pe șoferii care nu oferă informații

Poliţiştii locali îi pot amenda, de astăzi, pe proprietarii de maşini care împrumută maşina şi nu oferă date despre identitatea şoferului la cererea poliţiei locale nu doar a poliţiei rutiere.

Citiți și: Cazuri revoltătoare la locul de muncă: „Îmi doresc ca aceste grozăvii să nu se mai întâmple!”

Conform antena3.ro, care citează mediafax, la solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia ia încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

Citiți și: Vestea zilei! Noua lege a salarizării unitare va fi depusă în Parlament la 1 septembrie

Nerespectarea de către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţiei locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, se sancţionează cu amenzi din clasa a patra de sancţiuni, adică între nouă şi 20 de puncte-amendă, pentru persoane fizice.

Subiectul pe larg, AICI.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90