930×122 CAPRA 5

interdicţie

Polițiștii rutieri ar putea interzice anumiţi şoferi pe teritoriul României

Polițiștii rutieri ar putea aplica o nouă măsură – interzicerea șofatului pe teritoriul României.

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Polițiștii rutieri vor putea sancționa șoferii ce încalcă legislația și prin interzicerea conducerii unui vehicul pe teritoriul României, potrivit unui proiect de OUG aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Concret, interdicția se va putea stabili pe un an, șoferii vizați fiind cei cu permis străin, care au fost condamnați penal pentru abateri grave de la legislația rutieră pe teritoriul țării noastre.

Interdicția se alătură altor măsuri ce pot fi luate, în prezent, de polițiști, precum reținerea permisului de conducere și/ sau a certificatului de înmatriculare, retragerea permisului auto/ a certificatului de înmatriculare ori a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare sau anularea permisului de conducere.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Interdicția de a conduce pe drumurile din țara noastră se va aplica celor care au permis de conducere străin și au fost condamnați, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru încălcări grave ale legislației rutiere.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90