Donaris 930 x 122

Arges

Polițiștii vor putea da amenzi și în aceste situații!

Polițiștii vor putea da amenzi și în aceste situații!

Citiți și: Poliția Rutieră, în această seară, lângă Pitești!

Pentru a crește numărul locuințelor asigurate împotriva dezastrelor, mai mulți parlamentari propun, printr-un proiect legislativ pus marți în dezbatere la Senat, ca amenzile pentru neasigurarea obligatorie a locuinței să fie aplicate de către polițiști, nu de către primari, așa cum stabilește legea în prezent.

În plus, cei ce nu-și asigură locuințele vor plăti impozit mai mare, în timp ce persoanele care-și asigură facultativ locuința vor beneficia de reducerea impozitului.

Citiți și: Argeș. Șeful de post și subalterna care s-au iubit în sediul Poliției, decizie neașteptată

Prin viitoarea lege se stabilește, mai întâi de toate, că amenzile pentru nerespectarea obligației de asigurare a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale să fie aplicate de “personalul desemnat în acest sens de către Ministerul Afacerilor Interne”, nu de către primari sau persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia, așa cum apare în lege acum.

Apoi, proiectul vizează și modificarea Codului fiscal, astfel încât, în cazul clădirilor rezidenţiale care nu sunt asigurate obligatoriu, impozitul calculat pentru acestea să se majoreze cu 10%.

Pe de altă parte, în cazul clădirilor rezidenţiale asigurate facultativ, impozitul pentru acestea se va reduce cu 10%.

Amenzile prevăzute de lege pentru neîncheierea unei asigurări obligatorii pentru locuințe sunt cuprinse între 100 și 500 de lei, dar, potrivit datelor din expunerea de motive, „din 2008 nu s-a dat nicio amendă”.

Mai multe detalii pot fi găsite în acest material.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90