930×122 CAPRA 5

masina

Polițistul are voie să îți ia mașina, bicicleta sau telefonul mobil!

Polițistul are voie să îți ia mașina, bicicleta sau telefonul mobil!

Citiți și: De la tuns la tragedie. Drumul fatal al unor verișori în Argeș

Există o lege în România care permite polițiștilor să îți ia mașina, bicicleta sau telefonul mobil, în orice moment fără a-ți cere permisiunea, iar pentru a le recupera va trebui să faci cerere.

Legea de organizare și funcționare a Poliției Române permite polițiștilor să rechiziționeze orice mijloc de transport sau comunicații, atrage atenția Promotor.ro.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

„În realizarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul este învestit cu exercițiul autorității publice și are dreptul […] să folosească orice mijloace de transport și comunicații, indiferent de proprietar sau deținător […] pentru luarea unor măsuri legale ce nu suferă amânare și nu pot fi aduse la îndeplinire altfel” stabilește Art. 31, lit. i), din legea 218/2002.

Practic, fie că e în misiune sau vrea să împiedice o infracțiune, polițistul are voie să îți ia mașina.

Sau poate rechiziționa bicicleta ori telefonul mobil și nu e nevoit să îți ceară voie.

„Cheltuielile vor fi achitate ulterior, la cererea proprietarilor.

Și vor fi suportate din fondurile unităților de poliție sau, după caz, de către persoanele care au determinat intervenția, nu mai târziu de 15 zile”, precizează aceeași lege.

Atenție, însă, la tâlharii care se dau drept oameni ai legii și îți fură mașina. Astfel de cazuri s-au petrecut în special în Bulgaria, unde hoții s-au deghizați în polițiști și au oprit noaptea mașinile.

I-au dat jos pe șoferi și au fugit cu vehiculele și bunurile acestora. De aceea e indicat să suni la 112 după o astfel de situație.

Detalii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3