New Profesional Consult 930 x 122

analize

E OFICIAL! BACTERIA UCIGAȘĂ – REZULTATELE ANALIZELOR LA PORTOCALE

Au venit rezultatele probelor prelevate de la loturile de portocale comercializate într-un lanț de magazine de tip supermarket din județul Argeș.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„S-a plecat de la suspiciunea că aceste portocale ar fi avut un nivel de pesticide peste cel admis. Rezultatele analizelor au reliefat faptul că valorile se înscriu în limitele normale, astfel încât portocalele sunt bune pentru consum.”, a declarat cu puțin timp în urmă pentru ePitești Daniel Lupu, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeş. Cu alte cuvinte, conform autorităților, nu portocalele sunt cauza îmbolnăvirii copiilor din județul Argeș.

Amintim că în weekend inspectorii sanitar-veterinari argeșeni au prelevate probe de la mai multe loturi de portocale comercializate în magazinele din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel și Topoloveni ale unui lanț de tip supermarket, potrivit lui Daniel Lupu. Autoritățile nu au specificat numele lanțului de magazine.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Prelevarea de probe s-a derulat după ce părinții unora dintre copiii din județul Argeș cu infecții digestive grave ar fi afirmat că le-ar fi dat micuților să mănânce portocale, ulterior aceștia îmbolnăvindu-se.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90