930X122 MAIA

covid-19

PREFECTUL ACUZĂ CONDUCEREA SPITALULUI MIOVENI CĂ ÎMPIEDICĂ PREGĂTIRILE PENTRU PRIMIREA DE CAZURI COVID-19

Potrivit prefectului județului, Emanuel Soare, Direcția de Sănătate Publică Argeș a solicitat managementului Spitalului Orășenesc Mioveni, printr-o adresă care a avut termen de răspuns 26.03.2020, să prezinte Planul de management și organizare a activității pentru pregătirea acestuia în vederea asistării unui flux crescut de cazuri COVID-19 și cazuri COVID-19 cu comorbidități.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

“Practic, spitalul trebuia să prezinte o serie de documente prin care se solicită acordarea avizului de funcționare pentru secția de boli infecțioase în corpul vechi al spitalului.

DSP poate trimite materialele de protecție și echipamentele necesare doar în urma avizării acestui spațiu.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Conducerea spitalului nu a răspuns nici până în acest moment la această solicitare, împiedicând astfel aplicarea hotărârii CJSU (n.r. – Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) și, pe cale de consecință, pregătirea spațiilor pentru primirea de cazuri COVID 19. Persoanele care fac astfel de lucruri își asumă și consecințele legale care decurg de aici?

Vom face tot posibilul pentru a asigura argeșenii că putem trata pacienții COVID-19”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Vă amintim că începând din data de 28 martie 2020, conform hotărârii CJSU din 25 martie, a fost făcută la nivelul județului Argeș “desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și COVID-19 cu comorbidități a Spitalului Orășenesc Mioveni”.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90