Donaris 930 x 122

emanuel soare

PREFECTUL EMANUEL SOARE: „NU E NICI TIMP ȘI NICI LOC PENTRU LAȘITATE”

În mesajul de vineri, prin care răspundea întrebărilor primite din partea mass-media, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a ținut să li se adreseze cadrelor medicale. Prefectul a menționat că cei din prima linie, implicați în lupta cu virusul COVID-19, vor avea la dispoziție echipamentele și materialele de care au nevoie.

Citiți și: Schimbări în spitale. Pentru ce pot fi amendați medicii

“În aceste momente dificile avem nevoie de implicarea tuturor”

În același timp, prefectul Emanuel Soare și-a exprimat încrederea în faptul că personalul medical este profesionist și se va implica total în combaterea epidemiei, demisiile fiind cazuri izolate. Prefectul a îndemnat la responsabilitate și implicare atât cadrele medicale, cât și autoritățile publice locale și județene care administrează spitalele din Argeș.

Citiți și: Pitești. Pas important pentru un spital nou! Se fac și trei dispensare medicale

Vineri am fost în a doua zi consecutiv în care nu am avut niciun nou suspect de coronavirus în județul Argeș. În această perioadă, atenția noastră se îndreaptă asupra spitalelor, care se vor confrunta cu un posibil val de creștere a numărului de cazuri. Rugămintea noastră este către autoritățile publice locale și județene, care gestionează aceste unități spitalicești, să-și dea tot concursul pentru a face față perioadei următoare.

Avem un mesaj care li se adresează cadrelor medicale din tot județul:

Există informații în spațiul public că anumite cadre medicale ar putea să-și dea demisia, auzind că ar putea fi implicate în lupta împotriva virusului COVID-19. Înțelegem, din punct de vedere uman, o anumită teamă pe care toți o putem avea la un moment dat pentru interacțiunea cu pacienți COVID, dar speranța noastră și încrederea noastră sunt maxime în personalul medical- profesionist, responsabil și sper că nu va apela la astfel de gesturi. Pentru aceste momente dificile avem nevoie de implicarea tuturor. Dacă există demisii, acestea sunt izolate și nu reprezintă nicidecum un fenomen.

Sunt profesioniști și ei înțeleg cel mai bine importanța spitalelor care vor trata pacienții COVID. Am comunicat inclusiv prin discuții directe cu personalul medical și am transmis mesajul de asigurare că niciodată nu-i vom pune în situația de a lucra cu pacienți suspecți sau pozitivi de COVID fără să le asigurăm toate condițiile, toate materialele și echipamentele de protecție necesare. Aceasta este strădania noastră.

Există ideea în spațiul public că spitalele nu au materialele și echipamentele necesare. Acestea s-au dus însă către spitalele din prima linie, implicate în lupta cu COVID. Dar în ultima perioadă s-au primit echipamente și suntem pregătiți să primim pacienți COVID”, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, prefectul Emanuel Soare.

„De trei zile nu avem cazuri suspecte noi”

Și o veste bună venită tot sâmbătă:

„Din fericire pentru județul Argeș, de trei zile nu avem cazuri suspecte noi.

Sper că toată lumea înțelege urgența și gravitatea perioadei pe care o traversăm. Cine nu dorește să se implice în lupta împotriva stârpirii acestui virus, să plece acasă! Nu e nici timp și nici loc pentru teamă, lașitate, renunțare, orgolii, lupte politice sau de altă natură. Avem nevoie de lideri puternici, care să își asume, personal și instituțional, cu maturitate și responsabilitate, deciziile și acțiunile necesare”, mai spune prefectul.

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

Donaris 570×90