NOR CURIER 930X122

criză economică

Pregătiți-vă! Vine criza peste noi!

Pregătiți-vă! Vine criza peste noi!

Citiți și: ,,Urmează scumpiri în lanț și concedieri în masă”

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an, prin care veniturile se majorează cu 30,4 miliarde de lei, iar cheltuielile cu 33 de miliarde de lei.

Ministrul Finanțelor a lansat și un avertisment: Există riscul unei crize economice în România. Adrian Câciu este primul oficial din Guvern care admite acest lucru.

Citiți și: Bătaie de joc! Cu cât a stabilit statul român că se poate trăi „decent”

Adrian Câciu le cere specialiștilor să nu sperie populația.

Cred că în fiecare zi, acest Guvern a acționat pași cu pas, dar într-un mod strategic de a ține toate lucrurile sub control.

Există riscuri.

Nu suntem într-o oază în care să fim feriți de riscurile apariției unor elemente de presiune, de exemplu recesionistă, dar ele sunt anticipate pas cu pas.

Mi-ar plăcea totuși ca și analiștii economici de la noi să fie puțin mai cumpătați în aprecieri prezentând scene apocaliptice.

Trebuie să avem grijă în continuare de persoanele vulnerabile și mai ales trebuie să avem în vedere ceea ce se poate întâmpla în iarna acestui an, pentru că economia europeană a răcit„, a declarat ministrul Finanțelor.

Cu tot acest avertisment, Executivul a adoptat rectificarea bugetară, cu o zi întârziere, pentru că nu au fost gata toate avizele pentru proiect.

Ministerul Dezvoltării aproape că și-a dublat suma primită la rectificare, după ce mulți primari din țară s-au plâns că nu au bani pentru proiecte.

De la aproximativ 650 milioane de lei cât era această sumă alocată pentru Ministerul Dezvoltării, în proiectul prezentat de Guvern în data de 11 august, în ședința de ieri a existat o modificare și suma a crescut la aproape 1,3 miliarde de lei.

În acest moment, primarii ar fi destul de mulțumiți de suma alocată de Executiv, dar totuși sunt unele zone din țară care ar mai avea nevoie de finanțare, tocmai de aceea premierul poartă discuții cu mai mulți lideri din teritoriu.
Potrivit ministrului Finanțelor, veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 30,4 miliarde lei, din care 29,1
miliarde lei din economia internă și 1,3 miliarde lei din fonduri externe nerambursabile.
Sursa: antena3.ro

Foto: mediaflux.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90