New Profesional Consult 930 x 122

ciolacu

Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Citiți și: Ministrul Simona Bucura-Oprescu, document major în domeniul muncii!

Comunicat de presă PSD Argeș!

Premierul Marcel Ciolacu:

Citiți și: Mioveni: Aurel Costache: O campanie electorală corectă și transparentă

,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a Ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

Citește și: Veste uriașă despre PIB-ul Argeșului

Marcel Ciolacu, premierul României, președinte al PSD, a participat sâmbătă, 20 aprilie, la lansarea candidaturilor președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă la funcția de președinte al Consiliului Județean și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea la funcția de primar al municipiului Pitești.

Citește și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat

Premierul a fost însoțit de mai mulți miniștri.

Șeful Executivului a remarcat în mod deosebit activitatea desfășurată în cadrul Guvernului României de către Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv al PSD Argeș.

Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

În funcție din data de 19 iulie 2023, Simona Bucura-Oprescu a reușit în timp record să facă o nouă lege a pensiilor care va aduce echitate și bunăstare pentru pensionari, a reformat din temelii sistemul de asistență socială, a reușit, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, să elimine pragul de 9,4% din PIB care fusese introdus în PNRR de alți guvernanți și ar fi blocat creșterile de pensii ale românilor până în 2070.

Citește și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

De asemenea, a realizat reforma venitului minim de incluziune (un alt Jalon important în PNRR, ca și noua Legea Pensiilor, de care depindea plata fondurilor europene pentru România) și a inițiat proiecte care au dus la creșterea veniturilor pentru milioane de români.

,,Simona Bucura-Oprescu este cea mai mare surpriză a României și a Guvernului României.

A eliminat pragul de 9,4% din PIB din cauza căruia pensiile românilor erau blocate până în 2070 de către cei care au făcut PNRR.

A creat o nouă lege a pensiilor în condițiile în care exista presiunea îndeplinirii jaloanelor din PNRR.

A reformat sistemul de asistență socială care fusese zguduit de scandalul azilelor groazei. Simona Bucura-Oprescu a reușit să formeze o echipă cu experiență, să coaguleze cei mai buni oameni în jurul ei și să facă față la toate aceste provocări într-un maraton de negocieri și de expertiză.

Cred că și în următorii ani Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii!

Felicitări! Câteva cifre sunt elocvente privind rezultatele deciziilor luate de Guvern în urma propunerilor făcute de Simona Bucura-Oprescu: 450.000 de argeșeni, adică 80% din total, beneficiază de creșteri de venituri în 2024: 140.000 de argeșeni cu pensii majorate de la 1 ianuarie vor avea o nouă majorare din septembrie; peste 100.000 copii din Argeș beneficiază de alocații majorate, iar 35.000 elevi de burse școlare mărite; peste 50.000 de angajați cu salariul minim majorat din ianuarie vor beneficia de o nouă majorare de la 1 iulie; 28.000 de agricultori și 7.000 de profesori – unde putem au salarii crescute.

Estimăm că peste 105.000 de angajați din Argeș vor avea salarii mai mari cu peste 10%. Asta înseamnă stabilitate, expertiză și implicare.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

 • Clevetici spune:

  In loc sa creasca procentul de contributii la Pilonul II (privat) de pensii, PSD prin Simona Oprescu tine de Pilonul I pentru ca politicienii sa se joace in fiecare an cu „valoarea punctului de pensie”.
  Criza pensiilor va veni peste 10-15 ani, dupa ce Simona Oprescu va fi uitata din „istoria Guvernelor Romaniei”:
  – atunci generatia „decreteilor” va iesi la pensie si pe sistemul actual mentinut de PSD (Pilonul I) pensiile lor vor fi platite de Generatia X (Generatia PRO – Stii-Si-Castigi).

  Mult rau ati facut tarii asteia si voua insiva cu sistemul de pensii de stat, dar voi v-ati pus la adapost:
  – nu va trai Simona Oprescu din pensia de la Pilonul I
  ci din pensia SPECIALA de parlamentar

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3