New Profesional Consult 930 x 122

Arges

Presa, banii înapoi! Plăți ilegale de la bugetul de stat!

Presa, banii înapoi! Plăți ilegale de la bugetul de stat!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Cutremur pentru instituțiile de presă, inclusiv din Argeș!

Conform g4media.ro, Curtea de Conturi a descoperit că Secretariatul general al guvernului (SGG) a făcut în 2020 și 2021 plăți nejustificate către anumite instituții de presă în cadrul ajutorului dat de guvernul Orban sub formă de campanie de informare Covid!

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Pentru toate aceste plăți Curtea de Conturi cere acum banii înapoi!

E vorba despre o campanie de informare lansată de guvernul Orban în plină campanie electorală pentru alegerile locale și alegerile parlamentare din 2022. Campania a costat peste 180 de milioane de lei și a presupus plata direct de la SGG a difuzării unor spoturi prin care populația primea informații despre purtarea măștii de protecție.

Durata de desfășurare a campaniei a fost inițial stabilită pe o perioadă de 4 luni, începând cu 15 mai 2020, dar a fost prelungită până la finalului anului 2020.

Încheierea contractelor cu presa de către guvernul Orban a coincis cu atenuarea tonului critic al multor instituții de presă față de executiv, PNL și președintele Klaus Iohannis. Contractele au fost încheiate cu majoritatea redacțiilor centrale și cu câteva publicații locale, iar campania a acoperit intervalul iunie – decembrie 2020, adică exact perioada campaniei electorale.

Detalii, AICI – EXCLUSIV Fondurile de la guvernul Orban pentru presă: Curtea de Conturi cere recuperarea banilor plătiți ilegal / Angajați SGG, obligați să plătească din buzunar

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90