EcoMoto 930×122

anunț

Președintele României, anunț de ultimă oră

În urmă cu puțin timp, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații de presă după ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării.

Citiți și: Anunț public – Construire spălătorie Auto self servis

Acesta a vorbit despre situația din Ucraina, gestionarea fluxul de migranți, dar și despre noi acțiuni care sunt necesare la nivelul țării noastre.

Astfel, șeful statului a afirmat că, trebuie să ne creștem capacitatea de apărare a țării, iar pentru asta se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% cât este în prezent, la 2,5%.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

Totodată se impune realizarea independenței energetice a României.

Dincolo de deciziile concrete luate astăzi, consider că prezenta criză arată că din punct de vedere strategic sunt necesare noi acţiuni consolidate ale României pe cel puţin două dimensiuni. Am definit astfel două obiective strategice.

În primul rând, este nevoie de creşterea capacităţii de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de faţă, la 2,5%.

În al doilea rând, se impune realizarea independenţei energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiilor regenerabile şi nucleare civile”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, în ședința CSAT s-a decis intensificarea eforturilor de consolidare a Flancului Estic, acest lucru incluzând dislocarea de forţe militare.

În ceea ce privește situația din Ucraina, Klaus Iohannis a declarat că în acest război „există deja un învingător – poporul ucrainean.

Tot șeful statului a anunțat că, România devine un hub internațional în eforturile Occidentului pentru a sprijini criza umanitară din Ucraina.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90