Donaris 930 x 122

activitate poliție

Prin parcuri, în locurile de joacă, copiii și părinții au fost înconjurați de polițiști!

Copiii au fost învățați de polițiști cum să se ferească de pericole.

Prin parcuri, în locurile de joacă, copiii și părinții au fost înconjurați de polițiști!

CE AU FACUT??? Polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și cei ai Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș i-au învățat pe copii:

1. Cum să se ferească de pericole, în special de droguri;

2. Cum să (nu) vorbească cu persoanele străine;

3. De ce să nu dea curs invitațiilor de pe net;

4. Cum, când și de ce să sune la 112;

5. Ce comportament trebuie să adopte când circulă pe drumurile publice.

În ziua de 04 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, alături de specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș, au desfășurat activități educativ-preventive cu copiii din cadrul Palatului Copiilor Pitești.

În cadrul activității, s-au purtat discuții cu copiii pe tema siguranței online, în cadrul proiectului RoCyberex, a consecințelor consumului de alcool, tutun, droguri, prevenirea victimizării prin infracțiuni de furt, lovire, înșelăciune, accidente rutiere.

De asemenea, copiii au fost informați cu privire la pornografia infantilă și traficul de persoane, iar părinții au fost sfătuiți să fie prieteni cu copiii lor, să îi asculte, dar să stabilească limite clare.

Știm cu cine ne împrietenim?

– Oare fata din poză e chiar de vârsta mea? Și… culmea: îi plac exact aceleași lucruri ca și mie?

– Băiatul din fotografie este așa drăguț!! Dar oare chiar este profilul lui?

– De ce mi-ar cere acest domn atâtea date despre familia mea, profesiile și programul părinților?

– Oare în paharul trimis mie, în club, de către tinerii de la masa alăturată, este doar suc??

– Când sunt cu bicicleta și vreau să traversez, trebuie să cobor sau nu de pe ea, la trecerea de pietoni?

– Iar cu trotineta electrică mă pot strecura oricând, oricum?

Întrebări de genul și multe alte situații interesante au fost expuse de polițiștii prezenți la activitate.

De asemenea, copiii au fost invitați să participe la un experiment care a presupus derularea de activități precum parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri.

Experimentul a urmărit conștientizarea acestora cu privire la modul în care consumul de droguri le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de a se orienta în spațiu și de a de aprecia distanța.

Totodată, s-au purtat și discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efecte nocive asupra sănătății, fiind transmise recomandări preventive.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA