930 pe 122 COSTACHE

droguri

Prinși cu 30 kg de droguri în roata mașinii!

Prinși cu 30 kg de droguri în roata mașinii!

Citiți și: Cutremurător ce se va întâmpla la Pitești mâine

Poliţiştii din Galaţi au reţinut trei persoane asupra cătora au fost găsite 30 de kg de droguri de mare risc, de tip Cristal, în valoare de 600 de mii de euro, captura fiind cea mai mare de până acum.

Conform IPJ Galaţi, în urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate într-un dosar penal pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, vineri, au oprit în trafic un autoturism, în judeţul Brăila, în zona haltei C.F.R. Surdila Găiseanca, în care se aflau trei bărbaţi, toţi din Brăila, cu vârstele de 49, 26 şi 19 ani.

Citiți și: Sistem nou obligatoriu în toate mașinile!

Prinși cu 30 kg de droguri în roata mașinii!

La controlul autoturismului, poliţiştii au găsit 30 de kg de substanţă de tip Cristal, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc. 10 kg au fost găsite sub scaunul de la şofer, iar 20 de kg în roata de rezervă.

Valoarea pe piaţă a acestui drog, care urma să fie comercializat în judeţele Galaţi şi Brăila, cunoscut sub denumirea de 3 CMC, este de aproximativ 600.000 de euro, iar, la nivel naţional, această captură este cea mai mare de până acum.

În urma audierilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor trei bănuiţi iar sâmbătă cele trei persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă

Substanţa 3 CMC a fost introdusă sub control prin modificare legislativă în martie 2023 şi este asimilată drogurilor de mare risc, la fel ca şi cocaina, heroina sau mefedrona.

Pe piaţa neagră, substanţa se poate găsi în formă pură sau multiplicată cu substanţe precum glucoza, talc, creatina, pentru a multiplica profitul reţelelor.

Detalii, AICI – VIDEO | Trei brăileni, reținuți de poliție: Transportau 20 de kilograme de droguri în roata autoturismului

Foto: Antena 3 CNN

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90