New Profesional Consult 930 x 122

cristian gentea

Probleme mari în Războieni! Primarul mătură pe jos cu locatarii unui bloc vestit!

Probleme mari în Războieni! Primarul mătură pe jos cu locatarii unui bloc vestit!

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

În urmă cu puțin timp, edilul Cristian Gentea a făcut o vizită locatarilor blocului G1, din cartierul Războieni, blocul de locuințe sociale unde de-a lungul timpului s-au înregistrat grave abateri în ceea ce privește menținerea curățeniei.

Oamenii obișnuiau să-și arunce în trecut gunoiul direct pe geam. Subiectul pe larg, AICI – Chiriași de la blocul G1, prinși aruncând pet-uri și sticle de bere de la balcon

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Primarul a vrut să stea în această seară de vorbă cu locatarii și să-i atenționeze că va recurge la măsuri drastice dacă vreunul dintre ei mai este prins că aruncă gunoaie.

Avertismentul vine în contextul în care sâmbătă a avut loc o amplă acțiune de ecologizare în zonă.

Primele măsuri deja au fost luate: băncile de pe lângă bloc au fost dezmembrate.

În viitorul apropiat, aici urmează să se ridice un gard la limita de proprietate cu pădurea și se vor monta și mai multe camere de supraveghere.

Dacă mai faceți mizerie, veți rămâne fără locuință socială!”, i-a avertizat edilul.

Ascultați-mă bine ce vă spun. Am venit anul trecut, am făcut curat aici și sâmbătă au venit iar colegii mei. Nu a ajutat nimeni, decât o doamnă cu doi copii. Ați stat toți liniștiți în casă și proștii vin să vă facă curat.

V-am luat băncile ca să vă fie foarte clar. Nu veți mai avea bănci să stați ca șmecherii să beți alcool și să aruncați (n.r. ambalajele). Vă punem și gard.

Unul singur, unul singur dacă îl prind că mai aruncă gunoaie în partea asta, nu mă interesează că aveți copii, nu mă interesează că aveți probleme, pleacă!

Unul singur care aruncă (n.r. gunoaie), în secunda aia pleacă și rămâne fără locuință socială. Asta ca să vă fie clar!

Vă pun camere peste tot și vă învăț minte! Păi ce am ajuns, să aduc tot Piteștiul, toți elevii din toate liceele ca să rânească după voi?! Păi ce e bătaia asta de joc?!

Vin atâția copii de la liceu să facă aici, să strângă gunoaie și voi stați ca șmecherii în case și noi ieșim să le adunăm. Păi voi le aruncați și noi le strângem?!”, le-a transmis furios edilul locatarilor.

 

Înainte de venirea primarului, locatarii de la G1 făceau de zor curățenie.

Am revenit în această seară în Războieni, zona G1- blocul de locuințe sociale, ca urmare a acțiunii de ecologizare desfășurată sâmbăta trecută, când s-au adunat tone de deșeuri din zona adiacentă.

Tocmai de aceea, am stat din nou de vorbă cu locatarii și le-am pus în vedere că nu voi mai tolera un asemenea comportament!

Deocamdată, am demontat, cu ajutorul colegilor de la SPEP și ADP, băncile unde se adunau și făceau o mizerie de nedescris, deși coșurile de gunoi erau la 5 m depărtare.

Mesajul este unul categoric: suplimentăm camerele video, montăm un gard la limita de proprietate cu pădurea, iar cei care nu vor respecta regulile riscă evacuarea!

Surprinzător, aflând că voi veni în zonă, se lucra de zor la curățenie pe fiecare etaj în parte.

Deci se poate, numai că data viitoare voi veni neanunțat!”, este mesajul transmis de Cristian Gentea în urmă cu câteva minute pe Facebook.

S-au dat amenzi pentru mizerie în această după-amiază

Tot în această după-amiază, polițiștii locali au dat amenzi mai multor persoane care au fost prinse în fapt în timp ce mâncau semințe și scuipau cojile pe jos în fața blocului G1.

Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, transmite:

Astăzi, în jurul orelor 15.00, un echipaj al Poliției Locale în timp ce patrula în cartierul Războieni, a surprins la blocul G1, un grup de 4 persoane care consumau semințe și aruncau cojile pe jos.

Toți cei implicați au fost amendați, sancțiunea fiind de la 1000 la 1500 de lei. Din proprie inițiativă, au și curățat zona.

Apelam (din nou) la simțul civic al fiecărui cetățean din orașul nostru! Îi rugăm să păstreze domeniul public curat, fără a fi nevoiți să aplicam sancțiuni contravenționale! Acestea fiind destul de substanțiale! Vă mulțumim!

555×222  MAIA

Comentarii

13 comentarii

  • Valerica spune:

    Duceti mizeria inapoi in apartamentele lor.
    Aceste primate cu 2 neuroni morti ne fac tara si pe noi de ras,si asa suntem perceputi in lume ca vaide noi.Dar asta e ultima problema a acestor negri pe plantatie,care probabil ca or sa taie gardul si or sa l dea in Turcesti la fier vechi,si tot acolo vor vinde si camerele proaspat montate.
    Solutia ? Daca as scrie aici nu mi s ar mai aproba comentul.
    Dar intotdeauna a functionat o metoda.Metoda cainelui pe care l ai lovit dintr o haita care te ataca.
    Trebuie dat un exemplu.Nu amenzi.Dati afara cel putin o familie din trib de neanderthalieni din pestera cu tot cu catel,purcel,gunoi,sotie si mizerii ce sunt !

  • Gogu spune:

    greșit ,după prima punga de gunoi aruncata pe jos toți trebuiau trimiși la plimbare lăsând un urma curat cum au găsit la întrarea în imobil.Unde au fost politistii locali ? din ce bani sunt plătiți? ce beneficii aduc acestui municiliu ?Dar ,la stat este ok,salariu ,mașina de serviciu și somn cât cuprinde .

  • Geo spune:

    Dacă tot vă dați cu părerea, aveți ” milă ” și de limba română. In al doilea rând , Valerica , rasismul se plătește în ziua de astăzi. Sunt un cetățean român căreia îi place dreptatea. In rest sunt total de acord ca cei care aruncă gunoiul pe jos să suporte consecințele. Bine a punctat Domnul Primar!

  • Minca marian spune:

    pai sa angajam 1000 de politisti atunci va convine ei nu sunt paznici sa le dea amenzi sau sai evacueze imediat dar asa sa obisnuit in aceasta tara

  • Iuliana spune:

    În așa hal s-a ajuns să se trăiască în cartierul Războieni?!? Păcat, trebuie să se ia măsuri urgent, situația e foarte clara!

  • Geo spune:

    Veniți și inTrivale ,în fața blocului12D.Acolo se afla o ciuperca facuta de primărie ,unde se strâng toți bețivii și aurolacii,făcând în fiecare seara un scandal monstru,lăsând în urma o mizerie de nedescris,sticle de băutură sparte,coji semințe,țigări,toate mizeriile posibile se pot găsi aici.Pentru asta plătim noi,asta învață copiii noștri sa facă în acest oraș european în care autoritățile sunt nepăsătoare,unde oamenilor mai ales femeilor le e teama sa vina de la schi.bul 2 sau sa plece la schimbul 3.Ce poate învață un copil când aude ragnetele celor de afara ,cum poti ieși la scara can d permanent băncile sunt ocupate de aurolaci tineri sau aflați sub influenta băuturilor alcoolice care se iau de copii,de fete sau de locatarii di blo care le spun sa facă liniste.Daca am dat telefon la primarie mi s-a spus ca trebuie hotararea asociatiei pt. desființare,dar nu asociatia de proprietari a construit aceasta mizerabila bodega ,ci primaria care acum nu-imai pasa de liniștea și siguranță locatarului care dacă lasă usa deschisa la bloc se trezește cumalai după el în scara ca e mai bine sa bea pe trepte și sa fumeze .

  • Ionut spune:

    Tare rau prarul asta după ce a îngropat pe FC Argeș, a trecut la curățenie,în primărie când începe curățenia, în frunte cu edilul,toți sunt DEGEABA.

  • Dragos spune:

    Dl . primar , ar fi trebuit sa mai faca ” 2 pasi ” sa vada si focarul de infectie din spatele magazinului Profi , pericol major pentru copii din zona si mai nou salasul oamenilor strazii. P.S . voturile pt dl primar vin si de la locatarii blocului G1 cosmarul cetatenilor din blamatul cartier drag mie Razboieni. In toate cartierele Pitestiului au fost facute modernizari ,pavaje ,trotoare gazon,parcari .

  • Eleonora spune:

    Cartierul Trivale nu este departe de ceea ce se întâmplă în Războieni! Educația este departe de ceea ce ar trebui să fie! Este o soluție bună desființarea băncilor din fața scărilor de bloc! Am făcut sesizare și anul trecut și anul acesta către Poliția Locală Pitești, nu se vede nimic!

  • Flavius Stoica spune:

    Iuliana nu generaliza. Cartierul Războieni nu este format doar din blocul G1.

  • !:! spune:

    600 de persoane pe o singura scara?

  • Marin spune:

    Foarte bine procedat. Dar faceti ceva si cu betivii si drogatii care stau aciuiati pe bancile de la blocurile 28,29 si 30 din Calea Bucuresti. Pe langa faptul ca isi fac nevoile fiziologice,sunt beti/ drogati si vorbesc atat de urat cum rar iti este dat sa auzi,chiar ziua in amiaza mare. Aveti atatia politiști in zona. Chiar nu intereseaza nicio autoritate de acest fenomen?

  • Cucu spune:

    Când se vor da în folosință ghenele de gunoi selectiv ecologice, o sa vedem nivelul de educație al locuințelor sociale și al locuințelor cu ifose……

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA