930×122 CAPRA 5

amenda

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenționale nu mai trebuie trimis la Poliție

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenționale nu mai trebuie trimis la Poliție

Citiți și: Ofertă! Super sejur la mare! Doar pentru polițiști!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care prevede, între altele, ca procesul verbal privind plata acestora să nu mai fie trimis la Poliție, informează Profit.ro.

Elementele minime obligatorii de structură și de format ale procesului-verbal de contravenție prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi„, prevede actul normativ promulgat.

Citiți și: Se fac angajări fără concurs în Poliție! Zeci de posturi vacante – salariul ajunge și la 4646 lei

Legea stipulează și că „prin derogare de la dispozițiile art. 20 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în același timp mai multe contravenții săvârșite de aceeași persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii distinct de celelalte, având seria de evidență unică prevăzută la art. 2 lit. B)„.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3