New Profesional Consult 930 x 122

alertă alimentară

Produse cu o bacterie periculoasă, retrase din Carrefour și Kaufland în Argeș

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la vânzare a mai multor loturi de creveți, deoarece, în urma unor verificări, s-a descoperit că sunt contaminați cu bacteria Vibrio vulnificus.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

Produsele au fost vândute în magazinele Carrefour Pitești DN 65B, loc. Bradu, Jud. Argeș, Kaufland Pitești-Războieni, Kaufland Pitești-Găvana, Kaufland Câmpulung, Kaufland Mioveni și Kaufland Curtea de Argeș.

Specificații produs

Citiți și: Supermarketuri gigant din România, vouchere pentru clienți de până la 10.000 de lei

Denumire produs: CREVETI ROZ 40/60 VRAC

COD EAN CARREFOUR: 2915198000000

Origine :Ecuador

LOT 222408H245 – data expirare 26.08.2022

LOT 223066H385 – data expirare 29.08.2022

LOT 223105H391 – data expirare 02.09.2022

Vă informam că datorită prezenței Vibrio vulnificus în materia primă utilizată pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. ( distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai sus, urmare a informațiilor primite de la furnizorul din Franța.”, a transmis Carrefour.

Un mesaj similar a fost transmis și de Kaufland, fiind vorba doar de loturi diferite.

În rândul persoanelor sănătoase, ingestia de V. vulnificus poate provoca vărsături, diaree și dureri abdominale. Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să- l returneze magazinelor de unde l-au cumpărat.”, se mai arată în informare.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Eu spune:

    De ce nu anunțați înainte de a cumpăra aceste produse contaminate? Cine credeți că le păstrează până va hotărâți voi sa verificați produsul?

  • Mariana spune:

    Probabil cineva a facut reclamatie si asa au ajuns sa verifice lotul. Altfel stau si incaseaza salarii frumoase in loc sa verifice constant diferite produse cu risc! Faceti-va de lucru zilnic si verificati produsele alimentare: bacterii, ciuperci, fungi , E-uri in cantitati prea mari si tot ce ar trebui sa verificati pentru sanatatea populatiei!
    Nu ar trebui scoase la raft pana cand nu ar obtine un certificat de bun pentru consum mai ales alimentele congelate care poate pe traseul lor nu au fost depozitate corespunzator!

  • Bazil spune:

    Desigur ca ar trebui o armata de functionari care trebuie platiti !
    O alta solutie ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA