Donaris 930 x 122

colegiul national alexandru odobescu

Profesorii și elevii de la Colegiul Odobescu, pregătire gratuită pentru viitorii boboci

În perioada ianuarie-mai 2023, Consiliul Școlar al Elevilor “Alexandru Odobescu”, având sprijinul catedrei de limbi străine și conducerii uneia dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din județul Argeș a derulat un proiect de mare amploare ce vizează pregătirea școlarilor de clasa a VIII-a la limbile franceză și engleză, pentru proba de competență lingvistică din cadrul admiterii în sistemul de învățământ bilingv, transmite Theodor Buru, președintele Consiliului Școlar al Elevilor ”Alexandru Odobescu”.

Citiți și: Elevii de aur ai Piteștiului vin și de la „Odobescu”! Rezultate uluitoare

Astfel, pe parcursul celor aproape 40 de sesiuni facilitate în mod gratuit, profesorii de limbi moderne susținuți de elevi cu specializare bilingvă au contribuit la pregătirea celor 170 de absolvenți ai școlilor gimnaziale din teritoriu care s-au înscris în proiect.

Atelierele s-au desfășurat într-o manieră non-formală, pe placul tinerilor participanți, având ca scop familiarizarea viitorilor elevi ai Colegiului Național “Alexandru Odobescu” cu mediul de studiu.

Citiți și: Admitere la liceu fără examen

Consiliul Școlar al Elevilor “Alexandru Odobescu” este cea mai mare structură de reprezentare a elevilor, la nivelul unei unități de învățământ din județul Argeș, iar programul a fost realizat mulțumită Departamentului de Voluntariat și Biroului de Presă din cadrul acestuia, fiecare activitate întreprinsă spre finalizarea cu succes a evenimentului, atât de către profesori, cât și de elevi fiind realizată din proprie inițiativă, cu dorința de a sprijini comunitatea școlară, mai transmite sursa citată.

Conform calendarului admiterii din anul școlar 2022-2023, proba de verificare lingvistică se desfășoară în perioada 17-19 mai 2023, la Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești.

Foto: arhivă ePitești.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90