930×122 CAPRA 5

pedepse

Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

Citiți și: Pedepse dure: nimeni nu mai scapă!

Parlamentarii au stabilit, recent, introducerea, în Codul penal, a unei prevederi prin care să se reglementeze situația particulară în care profesorii își folosesc abuziv funcția în scop sexual.

Astfel, pretinderea sau obținerea de favoruri de natură sexuală săvârșită de profesori asupra elevilor sau studenților va fi considerată circumstanță agravantă.

Citiți și: Obligație nouă în școli!

Și va veni cu pedepse mai mari cu închisoarea.

Prin urmare, dacă cele două fapte vor fi săvârșite de către personalul didactic din învățământul preuniversitar sau universitar împotriva unui elev sau student, limitele speciale ale pedepsei se vor majora cu o treime.

„Instituirea variantei agravate se justifică doar în cazul raporturilor dintre personalul didactic şi elevi/ studenţi. Pentru celelalte categorii de personal din învăţământul universitar şi preuniversitar urmând a rămâne aplicabile formele de bază ale infracţiunii.

Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

Eventualul grad de pericol social crescut al faptei/ periculozitate sporită a făptuitorului există în cazul personalului didactic în considerarea faptului că acesta nu are numai o poziţie de autoritate asupra elevului/ studentului.

Ci se poate pune în discuție, în unele cazuri, chiar o situaţie de mentorat.

În astfel de situații, fapta este cu atât mai reproşabilă făptuitorului. Și produce un impact mai puternic asupra victimei”, subliniază autorii măsurii.

Mai multe informații, AICI

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3