930 pe 122 COSTACHE

prognoza

Prognoza meteo pentru umătoarele două săptămâni. Media maximelor termice va fi de de 10-11 grade

Administrația Națională de Meteorologie anunță, într-o estimare (actualizată) pentru două săptămâni, că vremea se va încălzi considerabil în ultima parte a acestei luni (INTERVALUL 18 IANUARIE – 31 IANUARIE 2021).

Citiți și: Oamenii vor avea parte de o mare surpriză în septembrie. Ce se întâmplă

Iată cum sună prognoza pentru Muntenia:

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor marca o creștere importantă. Maximele termice vor crește de la medii de -2…-1 grad, la medii de 10…11 grade, iar cele minime, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 3…4 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 6…8 grade și ale
minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie„.

Citiți și: Vine primul val de caniculă

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90