930×122 CAPRA 5

Arges

Proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial, descoperit în curtea unui argeșean

Un proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit seara trecută, de un argeșean care săpa cu ajutorul unui utilaj o fundație.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Muniția era îngropată în pământ.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, bărbatul, care locuiește în localitatea Lerești, şi-a dat seama despre ce este vorba şi a sunat imediat la 112.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

Pompierii au constat că a fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 150 de mm, trecut prin gura de foc, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial.

Din fericire, nu au fost victime și descoperirea a fost anunțată la numărul unic de urgență 112, însă reamintim că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

– Nu atingeți aceste elemente;

– Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

– Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.”, transmite ISU Argeș.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90