Donaris 930 x 122

cristian gentea

PROTOCOL IMPORTANT PENTRU ICN

Protocol important pentru ICN.

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

În această săptămână a avut loc semnarea unui Memorandum de Înţelegere între SN Nuclearelectrica SA şi Parteneriatul pentru Cercetare şi Educaţie pentru Sisteme Nucleare Avansate (CESINA), reprezentat de Institutul pentru Cercetări Nucleare din cadrul Regiei Autonome pentru Energia Nucleară Piteşti-Mioveni (RATEN ICN).

La semnarea protocolului au participat şi directorul general al RATEN, Cristian Gentea.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Protocolul are o perioadă de valabilitate de 3 ani de la data semnării şi poate fi prelungit cu acordul părţilor.

Proiectul ALFRED, reactorul de demonstraţie pentru tehnologia reactoarelor rapide răcite cu plumb, este unul de referinţă în cercetarea din țara noastră.

Amintim că în anul 2013 a fost semnat, în Bucureşti, acordul de formare a consorţiului internaţional FALCON (Fostering ALFRED CONstruction) de către RATEN ICN, Ansaldo Nucleare şi ENEA.

Tehnologia LFR (lead fast reactor-reactorul răcit cu plumb) este una dintre tehnologiile pe care Uniunea Europeană le susţine pentru dezvoltarea sistemelor nucleare de Generaţie IV.

Avantajele pricipale ale dezvoltării tehnologiei LFR au în vedere minimizarea cantităţilor de deşeuri radioactive produse, utilizarea mult mai eficientă a resurselor de uraniu, obţinerea unei eficienţe economice crescute și creşterea siguranţei în funcţionare.

Reactoarele de Generație IV sunt gândite să folosească integral sisteme pasive de securitate nucleară (care nu necesită intervenţie) şi să garanteze o utilizare eficientă a combustibilului nuclear.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90